Bästa Twitter-applikationen på iPhone är Tweetie

Twitter är en väldigt enkel tjänst i grunden där man ges möjligheten att skriva 140 tecken långa meddelanden och har möjligheten att följa andra användares uppdateringar. Det finns en ganska avancerat sökfunktion men så mycket mer är det egentligen inte. Kanske ligger charmen i det minimalistiska? Däremot så finns det som vi tidigare nämnt möjligheter för externa utvecklare att bygga egna program, webbtjänster och liknande som kommunicerar med Twitter. Tweetie är just ett sånt program och det är alla de här tjänsterna som som gör Twitter till en riktig maktfaktor. Det dyker upp nya möjligheter varje dag och användarna formar till stor del själva tjänsten till det de vill att den ska vara, vilket är väldigt befriande.

Jag slog visserligen fast redan i januari att Tweetie var min favorit bland alla Twitter-applikationer som finns i App Store, men sedan dess har programmet uppdateras ytterligare och jag har vant mig ännu mer vid det. Idag uppdaterades programmet till version 1.3 vilket innebär en hel del nya funktioner, buggfixar och ett helt nytt tema man kan välja om man vill ha ett mörkare utseende i programmet. Just utseendet på Tweetie var en av få saker jag tidigare tyckte att var lite vassare på, men i och med denna uppdateringen så finns det ingen tvekan om att Tweetie ger det absolut bästa Twitter-upplevelsen på en iPhone oavsett vilken funktion man värdesätter högst.

Tweetie dark theme

Alla nyheter i version 1.3 av Tweeite kan man läsa om på deras blogg. Några av de viktigaste enligt mig:

 • Det nya mörka temat är mycket välpolerat och påminner en hel del om Twitterrific för iPhone. Helt klart mitt nya val.
 • Utvecklaren av Tweetie envisades länge med att göra så kallade ”re-tweets”, dvs upprepningar av någon annan användares uppdatering, genom att lägga till (via @ohsohightech) i slutet av uppdateringen. Detta har retat upp många användare då det tar upp fler tecken än det i mina ögon vanligare och bättre sättet att göra re-tweets som innebär att man lägger till RT @ohsohightech före uppdateringen. Med det senare alternativet ser man också mycket enklare att det är just en re-tweet när man skummar igenom ett stort antal uppdateringar. Nu har man själv möjlighet att välja vilken variant man föredrar i inställningarna.
 • En ny knapp som hanterar länkar har lagts till inne på vyn där man är inne på en specifik uppdatering. Med den knappen kan man numera direkt posta länken eller välja att lägga till den i Instapaper utan att först behöva öppna länken. Instapaper är för övrigt en mycket bra webbtjänst som vi borde följa upp inom kort, kolla Olas över ett år gamla inlägg om Instapaper.
 • Tweetie hanterar numera länkar till Song.ly och öppnar automatiskt upp Quicktime Player ovanför Tweetie och spelar upp musiken som länkats. När man lyssnat klart stänger man fönstret och är tillbaka på samma ställe som man slutade på i Tweetie, något som inte alltid är fallet i iPhones förtrollade värld utan multitasking.
 • Support för Ping.fm har lagts till. Jag har inte hunnit testa det ännu men det verkar mycket intressant. För att aktivera det går man in på Accounts, väljer Edit och sen finns inställningarna under Advanced.

Om någon har missat det: www.settingsareinthesettingsapp.com

Tweetie kostar 22 kronor och är man ens det minsta seriös med sitt kvittrande så kan de vara de tjugotvå mest välplacerade kronorna i App Store hittills. Följ gärna Ohsohightech, Markus och Ola på Twitter så missar du inte de nyheter, länkar och tankar som inte når ända vägen till denna sida.

Länk:

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Bästa Twitter-applikationen på iPhone är Tweetie”

 1. #1. Anders Eriksson den 11 mars 2009, kl 13:03

  Jag är nästan benägen att hålla Tweetie framför både TweetDeck och TwitterFox, som är de två klienter jag använder mest till PC. Kanske lite att ta i, jag vet, men jag gillar den verkligen.

 2. #2. Markus den 11 mars 2009, kl 13:03

  Anders: Du har helt klart en poäng och jag håller med! Tweetie är bättre än de flesta desktop-applikationerna. Skulle gärna se en mac-version.

 3. #3. Ola den 11 mars 2009, kl 18:03

  Japp. Jag håller med Anders också. Jag skulle vilja ha Tweetie för desktopen. Tyvärr lär man väl inte få se en Win version av det. Men en Mac version borde ju vara rätt enkelt att göra.

Vilka bloggar länkar till “Bästa Twitter-applikationen på iPhone är Tweetie”?

 1. Scary Marys blogg » Blog Archive » Tweetie- en kort recension av en Twitter-app
 2. Echofon är en riktigt bra Twitter-klient för Mac | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin