Äntligen finns en riktig version av Microsoft Office på Webben

Dom är inte alltid snabba på Microsoft. Flera år efter att Google släppt Google Docs så smyglanserade i dagarna Microsoft sin version av Office som en webbapplikation. Office har inte varit helt utan närvaro på webben men tidigare har det bara gått lagra och visa dokument på nätet utan att kunna ändra eller skapa något.

Webbversionen av Office är lik standard versionen av Office till utseendet och den är helt byggd utan plugins som Silverlight eller Flash. Självklart finns inte en bråkdel av alla funktioner som finns i riktiga Office i denna version men jag tror det kan konkurrera skapligt med de funktioner som finns i Google Docs. Jag har testat tjänsten i Internet Explorer, Chrome och Firefox och jag tycker det fungerar bra. Det känns dock som att gränssnittet inte är lika ”rappt” som de i Google Docs. Ska påpekas att jag bara testat systemet minimalt och får återkomma med en riktigt recension när jag använt det mer.

canada meds

Office Live i Chrome med Excel.

Word i Office Live.

Kolla in Office Live själv. Eller läs mer på Lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tycker om den.

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Äntligen finns en riktig version av Microsoft Office på Webben”

  1. #1. Nico den 17 juni 2010, kl 17:06

    De borde satsa på att stabilisera ”cut-copy-paste” funktionerna som jag är säker på används flitigt av de som är i framkant och använder webapps.

    I Mac blir kodningen och resultatet häpnadsväckande annorlunda ibland och man måste gå en massa omvägar för att få det att funka via textediterare etc. En trial-and-error lärdom är att alltid försöka hålla sig till UTF-8. Vanliga Excel funkar dessutom tusen gånger bättre på PC än Mac så jag installerade en virtuell PC endast för det.

  2. #2. Magnus den 23 juni 2010, kl 14:06

    Väldigt spännande men använder du den svenska versionen av live.com? Jag kunde bara lägga upp dokument men inte redigera eller skapa nya överhuvudtaget?

Vilka bloggar länkar till “Äntligen finns en riktig version av Microsoft Office på Webben”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin