Testa Firefox 3 Beta 3 med tillägg

Ni som följer med på lite bloggar och läser nyheterna (Förstår dock inte vad IDG fick ”i smyg” ifrån, får 1400 träffar på ”Firefox 3 beta 3” på Google Blog Search) har säkert inte missat att Firefox 3 är släppt i en ny beta version. Och som vanligt, vet ni inte vad beta är så sluta läs nu.

Ni andra är som jag. Betor är kul.

Jag vill nämna är att installerar du FF 3 Beta 3 på din dator så försvinner version 2 av Firefox (Läs kommentarer för detaljer), dock följer din profil med bokmärken, password managern osv med till den nya versionen. Men du kan alltså inte köra dom parallellt utan att trixa. Jag kommer till trixandet senare.

ff3beta3addons.jpg

Det som har hindrat mig från att installera betan tidigare är att jag gärna inte vill bli av med alla min tillägg jag har till Firefox. Det är nämligen så att majoriteten av dem inte är kompatibla med Firefox 3 ännu. Men som rubriken antyder så har Ohsohightech såklart ett litet trix för att komma förbi det här.

 • Efter att du laddat hem programmet så skriver du ”about:config” i webbläsaren.
 • Klicka på ”I’ll be careful, I promise!” knappen
 • Högerklicka var som helst på skärmen
 • Välj att lägga till en boolean, döp den till extensions.checkCompatibility och sätt värdet false på den.

Ni som kan engelska förstår ungefär vad det där kommer göra. Man säger helt enkelt till browsern att ”Skit i att dom som utvecklat detta tillägg inte tycker det är nån bra ide att du kör den i beta version”. Och ni som inte bara kan engelska utan oxå har lite slutledningsförmåga förstår att man gör detta på egen risk.

Jag nämnde i början att man även ”riskfritt” kan köra Firefox 3 utan att behöva förstöra sin gamla version. Jag har själv inte testat detta men det finns en artikel om det här.

Jag har kört Beta 3 nu i några timmar och av de add-ons jag har installerat så kan jag säga att ”Faviconize Tabs”, ”del.ico.us”, ”Last tab”, ”Restart Firefox”, ”ColorZilla” och ”Tiny menu” fungerar. Google Toolbar fungerade inte, Firebug strulade (men det gör den i version 2 oxå) och Foxmarks som egentligen är viktigast har jag inte vågat testa, vore tråkigt att sabba sin databas på nåt sätt. Men jag ska se lite om man kan få nån annan att testa först. Kanske nån som vågar och kan lämna ett besked i kommentarerna?

ff3beta3200802.jpg

Alla nya funktioner och sådant finns det folk som skrivit spaltmeter om så det överlämnar jag till andra. Kolla nedan!

Update 2008-02-14: Kolla kommentarerna för lite mer trix.

Länkar och referenser:

http://mozillalinks.org/wp/2008/02/a-deep-look-to-firefox-3-beta-3/
http://lifehacker.com/356123/risk+free-firefox-3
http://lifehacker.com/355973/make-your-extensions-work-with-the-firefox-3-beta

Ladda hem Beta 3:
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html

Andra bloggar om: Firefox, Firefox 3 Beta, Firefox 3 Beta 3, Webbläsare, Gratisprogram, Mozilla

Mer hos Ohsohightech

11 kommentarer till “Testa Firefox 3 Beta 3 med tillägg”

 1. #1. Jonk den 14 februari 2008, kl 10:02

  Jag har Firefox 2 och Firefox 3 installerat parallellt på både Windows och Linux. Det enda man behöver göra för att inte skriva över sin gamla version är att installera 3an in en annan mapp än där man har 2an. Så det är faktiskt busenkelt! :D

 2. #2. Ola den 14 februari 2008, kl 11:02

  Det har du faktiskt rätt i. Problemet är väl att dom delar på sin profil. Installerar man FF3 så rensar den även bort alla tillägg. Dock så går det nog bra om man kör två olika profiler. Hittade ett inlägg om det här:

  http://www.teamhackaday.com/forum/viewtopic.php?t=2843

  Tack för inputen :)

 3. #3. Olle Ahnve den 14 februari 2008, kl 14:02

  Precis det inlägg jag väntat på – en svensk genomgång av när jag kan börja joxa med FF3-an – gôtt mos!

  Om tid finns – rapportera gärna om det jag hoppas mest på med 3-an – att den drar mindre kraft av processorn.

 4. #4. Daniel den 14 februari 2008, kl 14:02

  Kör en separat Windows-installation virtuellt via VirtualBox för att testa ny mjukvara, såsom Firefox 3 beta-versioner. Smidigt och enkelt sätt att hålla sin hårddisk och installation ren från registernycklar och dylikt. Dessutom har Firefox 3 Beta 3 visat sig väldigt sammarbetsvillig i mitt fall och inte kraschat ett enda gång.

  Kanonfin webbläsare även om min internetbank ännu inte stöder den senaste i serien.

 5. #5. Ola den 14 februari 2008, kl 16:02

  Japp, Virtual prylar är rätt bra sätt att testa av grejjer. Bra oxå om man vill t.ex testa nåt i en gammal version av en browser eller så.

  Håller med om att det vore kul om den kunde hantera minne på ett bättre sätt, stör mig inte så mycket på att den äter upp massa minne sålänge det finns tillgängligt men det är värre när den inte släpper ifrån sig det när den är klar så att säga :)

 6. #6. Michael den 18 februari 2008, kl 22:02

  Installerade FF3 som vanligt utan att byta mapp. (Är sån, handlar först tänker sen… ) Det som hände var… Ingenting! Jag har två FF-webbläsare nu utan att ha trixat och har kvar alla min tillägg i 2:an…

 7. #7. Ola den 19 februari 2008, kl 12:02

  Men den lägger den default i en annan mapp iofs, men ändrade du inte profil och sånt? Jag fick upp massa tjafs om plugins och grejjer framåt tebax. Var rätt stökigt iallafall tyckte jag. Men det är ju alltid kul att exprimentera lite ;)

 8. #8. HD den 21 februari 2008, kl 23:02

  Hm… portable apps då?

 9. #9. Ola den 21 februari 2008, kl 23:02

  Länkade det i artiklen .. http://lifehacker.com/356123/risk+free-firefox-3

Vilka bloggar länkar till “Testa Firefox 3 Beta 3 med tillägg”?

 1. Förbättra Googles tjänster | Ohsohightech.se
 2. Foxmarks för Firefox 3! | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin