Windows Live ID blir en OpenID leverantör

openid Goda nyheter för alla som längtar efter en standardiserad plattform för identifiera dig online. Microsoft gör nu som AOL, Yahoo, WordPress och flera andra och låter dig använda ditt Windows Live ID som ett OpenID. Detta är förstås ett väldigt stort kliv till att bli “standarden” och nu är det egentligen bara Google kvar av giganterna som inte stödjer OpenID.

Ska påpekas att du inte direkt kan springa iväg och använda ditt hotmail konto för att logga in överallt. Microsoft har släppt detta som en s.k CTP (Community Technical Preview) och det är alltså bara för test just nu.

Vad är OpenId?

OpenId är i korthet ett fritt och öppet sätt att identifiera dig online med ett enda konto. Du behöver alltså bara logga in på en site som t.ex Yahoo eller Windows Live och sedan kan du gå till tusentals andra siter och godkänna att det är ok med dig att du loggar in med ditt OpenID. Ett globalt Single Sign On alltså. Fantastiskt smidigt om du frågar mig.

Läs mer: , Officiela siten för OpenId

Andra bloggar om: Windows Live ID, OpenId, Microsoft, Standarder, Yahoo, OpenId Leverantörer

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Windows Live ID blir en OpenID leverantör”

  1. #1. Jens den 28 oktober 2008, kl 16:10

    Ja, men är det så smidigt som det hade kunnat ha varit? Eller som man skulle vilja att det var? Nej. Någonstans har det blivit ordentligt tillkrånglat. Men det kanske är barnsjukdomar.

  2. #2. Ola den 28 oktober 2008, kl 17:10

    Jag vet inte. Jag har byggt en inloggning för det nu i ett nytt projekt vi håller på med och där funkar det jävligt smidigt. Sen är det många ”providers” som har jävligt kasst för stöd för det och inte skickar med typ nickname och sådant på ett vettigt sätt. Men typ myopenid.com funkar väldigt bra.

    Hade varit soft om Google kunde gå in i det. Google är jag alltid inloggad på osv.

Vilka bloggar länkar till “Windows Live ID blir en OpenID leverantör”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin