Twitter: Ny funktion ‘Suggested Users’

Twitters varumärke har blivit dess enkelhet. Medans andra mikrobloggtjänster trycker in nya funktioner för att försöka konkurrera så kör Twitter med sitt enkla koncept utan något krångel.

Men i all tysthet så dök det dock upp en ny funktion igår som kallas Suggested Users och som listar ett antal användare som Twitter tycker att du ska följa. Det verkar dock inte vara någon avancerad algoritm de använder utan bara listar ”stora kända twittrare”.

ReadWriteWeb (via jasoncalacanis) spekulerar i om detta kan vara ett embryo till ett sätt för Twitter att tjäna pengar. Alltså att företag/personer kan betala för varje användare som väljer att följa dig via denna funktion.

Missa inte Markus fantastiska guide till Twitter.

Länk: Twitter Suggested Users

Mer hos Ohsohightech

10 kommentarer till “Twitter: Ny funktion ‘Suggested Users’”

 1. #1. Emil Brikha den 16 januari 2009, kl 12:01

  Jag är måttligt imponerad av Twitter faktiskt. Tycker facebook fyller sin funktion alldeles utmärkt. Jag trodde twitter skulle vara som nåt jag såg härom året där slumpmässiga bubblor kunde poppa upp baserat på vad som skrivs och vad som intresserat en…

  Det här känns som en SMS-missbrukares våta dröm, jag ser inte varför någon annan skulle vara intresserad av detta när facebook gör exakt samma sak.

 2. #2. Ola den 16 januari 2009, kl 13:01

  Den stora skillnaden är ju att Facebook kräver att du är vän med de som är vän med dig. Sedan kan man förstås alltid använda ”Pages” och liknande på Facebook men det blir inte riktigt samma sak.

  Men, jag resonerade väl ganska mycket som dig för några månader sedan. Det tar en stund att växa in i det och börja använda tredje-parts program osv.

  Om du inte läst Markus artikel så kolla den: http://ohsohightech.se/vad-ar-twitter/

 3. #3. Emil Brikha den 16 januari 2009, kl 13:01

  Jo jag har läst den :) Nån måste väl hålla er statistik uppe ;)

  Men på Twitter måste man väl ändå följa eller bli följd för att man ska ta del av något? Det är ju samma sak som att vara på någons kompislista? Dessutom får man ju bilduppdateringar, film, musik, ja allt de lägger till, vilket skapar mer dynamik än bara ”jag sitter på bussen till Åmål nu” :P

 4. #4. Ola den 16 januari 2009, kl 13:01

  Alltså det krävs ingen två-vägs-koppling. På facebook måste du ju vara vän med den som är vän med dig. Detta krävs inte på twitter. Det är precis som att du lägger till vår RSS feed men jag behöver ju inte lägga till dig.

  Facebook har klart sina fördelar men jag vill undvika att vara vänner med folk jag inte känner där. På twitter kan man vara mycket mer flexibel på den punkten.

 5. #5. Lisa den 17 januari 2009, kl 13:01

  Plus att folk tenderar att vara mer professionella på Twitter och mer privata på Facebook. Det twittras mer om jobbrelaterade saker som faktiskt kan ha ett värde för allmänheten och mindre om helgplaner, väderuppdateringar och kräkande barn som är vanligt förekommande i folks Facebook-uppdateringarna. Min poäng är att de kompletterar varandra. Sen beror nyttan givetvis på vad man är för person, Twitter är inte för alla. Turligt nog är det helt frivilligt!

 6. #6. Rami den 17 januari 2009, kl 16:01

  På tal om Twitter och spotify

  hade det inte vart coolt om man kunde twittra från spotify. Högerklicka på en låt och bara be den att ”twittra” så hamnar länken för låten i ens Twitter blogg…

 7. #7. Ola den 17 januari 2009, kl 17:01

  Rami: Väldigt bra ide faktiskt, är väl iofs inte så jobbigt att ta länken och twittra själv men det skulle ju kunna peta in lite typ .. ”Listen to this in Spotify” och få lite reklam osv :) Tipsa dom!

 8. #8. Andreas den 17 januari 2009, kl 18:01

  Jag har faktiskt också tänkt på det där med att twittra från t.ex. Spotify. Jag kom dock fram till att jag nog bara skulle tycka det var jobbigt att få en massa ”Just nu lyssnar jag på”-meddelanden hela tiden…

 9. #9. Rami den 17 januari 2009, kl 22:01

  Kanske jag ska ta och göra det…tvivlar dock inte att spotify gänget haft det i sina idéblock…
  Twitter är inte okänt direkt

 10. #10. Linda Pierre den 21 januari 2009, kl 18:01

  Ang det här med att föreslå vilka du ska följa, har du testat Mr Tweet? http://www.mrtweet.net/ Efter några veckor (iaf när jag skickade in) så får du tillbaka svar (baserat på vilka du följer idag) på vilka Mr Tweet tror du kan tycka vara intressanta att följa och vilka som följer dig men som du inte följer men kanske borde. På bara några dagar blev tjänsten enormt populär bland Twitter-användarna och de har själva över 40 000 followers. Litet tips bara :)

Vilka bloggar länkar till “Twitter: Ny funktion ‘Suggested Users’”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin