Publicera en RSS till ditt twitter konto

Twitter har till skillnad från t.ex Jaiku och Friendfeed ingen funktion för att automatiskt posta saker från en RSS. Det kan man ju förstås se både som en fördel och en nackdel men på gHacks sprang jag på siten Twitterfeed.com som ger dig denna möjlighet.

[smartads]

Allt du behöver är ett OpenId, ett konto på Twitter och en RSS du vill publicera. Du kan lägga upp hur många RSSer du vill och det finns ganska mycket inställningar för att t.ex lägga till vad som ska skrivas innan och liknande. Kolla skärmdumpen nedan för att få ett hum om hur det fungerar.

Nu finns ju som sagt var Friendfeed och Jaiku som klarar det här med Twitter är de som flest (iallafall amerikaner) använder så det finns en poäng att kunna sprida sina feeds där också. Ta det dock lugnt med spammandet. Ingen tycker om folk som publicerar hundratals feeds överallt.

Glöm inte att följa mig och Markus på twitter.

Länk: Twitterfeed.com (via gHacks)

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Publicera en RSS till ditt twitter konto”

 1. #1. Johan den 07 september 2009, kl 00:09

  Hej Ola

  Du är tyvärr stöpt i samma form som alla andra ”experter” – du tycker att det du skriver är självklart. Men för många – mig inräknad – är ditt meddelande härovan helt obegripligt eftersom du inte bryr dig om att att förklara hur det går till att använda rss. Och ett meddelande som är obegripligt är förstås komplett ointressant.
  Att inte tråka ut din gängse läsarkrets som redan kan det mesta ELLER att göra dina meddelanden begripliga för alla nybörjare – vilket är viktigast ?
  Det som borde vara en centralt för en tänkande person är för dig oviktigt. Svagt – men typiskt för folk som inte inser att allt är enkelt när man kan det!
  Johan

 2. #2. Ola den 07 september 2009, kl 08:09

  Hej Johan!

  Vi har aldrig påstått att Ohsohightech är en nybörjarblogg där man ska kunna ta till sig av varje inlägg utan någon förkunskap. Vi sa redan tidigt att vi inte skulle göra några ”steg för steg” guider osv.

  Du får hemskt gärna ställa en konkretfråga så ska jag försöka svara på den! Är dy nyfiken på RSS i stort så har jag skrivit ett annat inlägg om just RSS som är lite mer basic.

  http://ohsohightech.se/folk-tjatar-om-rss-feed-me/

 3. #3. Johan den 07 september 2009, kl 12:09

  Hej Ola

  Jag ber om ursäkt för mina negativa omdömen om dig i min insändare. Vid skrivtillfället missade jag länken ”läs mer om rss” härovanför insändarspalten. Där fanns all den info om rss som jag sökte.
  Jag vet nu hur rss används och tackar för hjälpen!
  Johan

Vilka bloggar länkar till “Publicera en RSS till ditt twitter konto”?

 1. Vad är Twitter och hur använder man det? | Ohsohightech.se
 2. Att marknadsföra sin blogg/webbsida | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin