Friendfeed – lite roligare än Jaiku och Twitter

Friendfeed är en tjänst där man lägger in alla sina olika feeds (rss, flöden) som t.ex Picasa, Flickr, Last.FM, Din blogg, Facebook status, twitter osv och samlar dessa på ett ställe. Det fungerar i princip som Jaiku förutom att du inte uppmuntras att posta några inlägg direkt på Friendfeed på samma sätt. Allt samlas in från de feeds du lägger in.

Varför ska man då bry sig om Friendfeed när man kan uppnå samma sak på Jaiku? Jag tycker att Friendfeed är roligare. Du får mer kommentarer på saker du skriver och även om det rent grafiskt är fulare så är det mer funktionellt än Jaiku, enligt mig. Framförallt att du direkt ser alla kommentarer för ett visst item utan att behöva klicka in på det. Dessutom stör jag mig på att på Jaiku så tar det en ofta flera timmar innan t.ex din nya bloggpost dyker upp på din sida.

Så som Svartling sa på sin blog. Bli medlem på friendfeed, släng upp dina feeds och sedan är det bara att följa med flödet. Gå med i Sverige gruppen också som ovan nämna Svartling har skapat.

Andra bloggar om: Friendfeed, Jaiku, Rss, Feeds, Socialanätverk

Länk: Friendfeed

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Friendfeed – lite roligare än Jaiku och Twitter”

  1. #1. Bo den 10 juli 2008, kl 18:07

    Provade att hålla mig uppdaterad den vägen vid senaste WWDC keynoten, det funkade väl hyfsat, Men är inte helsåld på den än.

    Två gamla Google snubbar som ligger bakom, och som sagt, det syns på designen.

Vilka bloggar länkar till “Friendfeed – lite roligare än Jaiku och Twitter”?

  1. My latest Shared Links 13th July 2008 « Svartling

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin