Google Chrome är i huset

Det är mycket Google Chrome just nu. Här kommer en till sammanfattning kring vad som är viktigast att känna till.

Buggar och Uppdatering

En av de stora fördelarna med att hålla sina applikationer på webben är att användarna inte behöver bry sig om att hålla koll på sina versioner osv. Det kanske är deras webbbakgrund som gör att Google spottar ut uppgraderingar av Google Chrome i en rasande fart där man åtgärdar buggar och säkerhets brister.

IDG skriver iallafall om de olika versionerna och förklarar att man tydligen ska trycka på den lilla skiftnyckeln och sedan välja ”Om Google Chrome” och då ska det uppdateras. Lite mysko men enligt IDG har jag rätt version iallafall.

Vill man vara ännu mer up-to-date så finns det ett program där man kan ladda ner alla ”Nightly Build” av Google Chrome. Jag har ej prövat detta själv men litar på att google kan koda så varför inte.

Köra webbsidor som Applikationer

Ett litet tips som nämnts lite här och var på nätet är möjligheten att köra webbsidor som applikationer med hjälp av Chrome. Firefox har en liknande funktion som de kallar för Prism och som Markus tidigare har skrivit om. Chromes variant av detta är grymt smidig. Du klickar bara på ikonen som ser ut som ett blad och väljer ”Skapa programgenvägar ..”. Om du t.ex valt detta för Google Reader så skapar Chrome en genväg på valfria ställen och du kan bara klicka på den som vilket program som helst och din webbapplikation känns genast mycket mer som en klient applikation. Verkligen rekomenderat för t.ex websidor som du vill ha igång hela tiden som t.ex Mail, facebook, Kalendrar osv.

Snabbkommandon och annat för ”power users”

Jag har inte börjat använda Chrome som min huvudsakliga webbläsare, jag funderar fortfarande på det. Jag har därför inte satt mig in i alla snabbkommandon och liknande som finns. Det har dock Gina Trapani på Lifehacker gjort och har skrivit en riktigt rejäl guide för folk som vill kunna sin browser utan och innan.

Länkar: The Power User’s Guide to Google Chrome, Buggregn över Chrome

Andra bloggar om: Google Chrome, Google, Chrome, Webbläsare, Browser

Mer hos Ohsohightech

Comments are closed.


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin