Spela riktiga spel gratis (lagligt)

Ohsohightech är ingen spelblogg så det är inte så konstigt vi inte skrivit några inlägg om just spel tidigare. Men den senaste tiden har jag testat några spel som man kan ladda hem helt gratis och jag känner att jag måste tipsa om dessa. Och kanske framförallt få tips av er på andra kvalitativa gratisspel. Och då snackar vi riktiga spel som tillverkarna lika gärna skulle kunna ta betalt för och inte små flashspel och dylikt.

Trackmania Nations

Jag har alltid älskat spel som Trackmania Nations. För er som var med back in the days med C64 och Amiga så kan jag nämna spel som Stunt Car Racer och Stunts (aka 4D Sports Driving) så vet ni vad det handlar om. Helt enkelt helt orealistisk racing på helt tokiga banor. Man kan bygga egna banor och lägga upp dem på servrar och utmana någon fransman eller tysk. Eller helt enkelt bara köra på andras banor. Det finns även en stor community kring spelet med en massa turneringar och dylikt.

Spelet kan laddas hem helt gratis från dess webbplats. Vill man fördjupa sig så kan man köpa spelet Trackmania United för cirka 300 kr och då får man ett gäng nya bilar med helt andra egenskaper än de man kör i Trackmania Nations. Verkligen rekomenderat tidsfördriv.

Länk: Trackmania Nations

Battlefield Heroes

Svenska DICE har sedan urminnes tider producerat kvalitetsspel och när deras spel Battlefield 1942 dök upp så etablerade de sig som en av världens mest respekterade speltillverkare tillsammans med namn som Blizzard, ID Software och Valve. Battlefield Heroes är deras senaste skapelse och är alltså helt gratis att spela. Det hela är tänkt att finansieras av reklam och diverse prylar i spelet som man kan låsa upp genom att köpa saker.

Jag har bara testat spelet lite snabbt men grundprincipen är precis som i alla Battlefield spel. Man är två lag och man ska hålla så många flaggor som möjligt genom att sammarbeta så mycket som det går. Riktigt kul är det iallafall och om de tidigare Battlefield-spelen har varit ganska seriösa och försökt ge en realistisk bild av krig så har DICE i Heroes valt att en mer humoristisk väg.

Länk: Battlefield Heroes

Americas Army

Konceptet bakom Americas Army kan man tycka lite som man vill om. Att låta kids spela realistiska krigsspel där man samtidigt gör reklam för att man ska gå med i armén är väl sådär. Men man kan inte blunda för att Americas Army är ett bra spel. Spelet påminner mycket om Counter-Strike men vad jag minns så är det lite mindre ”arcade”-känsla och lite mer simulator.

Det var längesedan jag testade Americas Army men jag är säker på att det fotfarande är ett bra spel för folk som gillar att skjuta på folk som hatar frihet (citat lånat från Martin Kellerman).

Länk: Americas Army

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Spela riktiga spel gratis (lagligt)”

 1. #1. Markus den 18 mars 2010, kl 19:03

  Quake Live är ett riktigt skönt alternativ med. Det är praktiskt taget Quake 3, fast med ett skönt community-drag, man startar från browsern och lite annat gött.

 2. #2. Adam den 04 maj 2010, kl 15:05

  ”The Hunter” är det helt klart snyggaste och mest realistiska spel jag sett på gratis fronten.
  Det finns självklart utrymme för att köpa till olika add-ons i form av vapen, licenser och tillbehör, men gör du bra ifrån dig i olika weekly events kan du vinna spelets interna valuta, och på så sätt undvika att spendera dina egna pengar.

  http://www.thehunter.com
  http://www.avalanchestudios.se

Vilka bloggar länkar till “Spela riktiga spel gratis (lagligt)”?

 1. Spel tips! Battlefield heroes « Hebbe 1.0

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin