Använd keywords för smidigare sökningar i Firefox

Ett av mina dagliga små IT-problem är att jag vill ha smidig tillgång till både Google.se och Google.com. Jag har tagit upp detta tidigare och den lösningen jag skrev om fungerar fortfarande bra men jag tänkte berätta om ett annat sätt att göra det på.

Först och främst så måste du ha både Google.com och Google.se bland dina sökmotorer. Om du har en Svensk Firefox så har du förmodligen Google.se som standard och då måste du lägga till Google.com som bland dina sökmotorer och tvärtom om du har en amerikansk Firefox. Både Google.se och Google.com finns att lägga till på mycroft.mozdev.org.

;

Google_Keywords

Nu kan du ange ett nyckelord för varje sökmotor du använder och sedan skriva detta nyckelord i adressfältet för att automatiskt söka med rätt sökmotor. För att få upp dialogrutan ovan klickar du på den lilla pilen som är till vänster om sökfältet i Firefox. Som ni kan se har jag angett ”g” för Google.com och ”gs” för Google Sverige. Då kan man alltså skriva ”gs twitter” i adressfältet för att googla Twitter på google.se och ”g twitter” för att söka på google.com.

Självklart fungerar detta med alla sökmotorer så du kan t.ex lägga upp ”w” och ”ws” för Wikipedia respektive Wikipedia Sverige osv.

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Använd keywords för smidigare sökningar i Firefox”

  1. #1. Daniel@TSD den 15 september 2009, kl 23:09

    Underbart! Har det där problemet själv, grymt smidig lösning!

  2. #2. Anders den 03 oktober 2009, kl 18:10

    Grymt bra tips, ska genast ställa in de vanligaste sajterna!

Vilka bloggar länkar till “Använd keywords för smidigare sökningar i Firefox”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin