Snabb åtkomst till internationella och svenska Google

  Använder du Google Toolbar? Jag använder den hela tiden, dock har jag problem med att jag ibland vill söka på svenska Google och ibland på amerikanska. Jag har inte kommit på nåt sätt så man enkelt kan söka på både Google.se och Google.com via sin toolbar på ett smidigt sätt.

Men jag har ett bra tips på hur man kan komma runt problemet. Jag gjorde helt enkelt så att jag i den vanliga toolbaren kör sökningar på Google.com. Sen har jag ställt in så att Firefox och IE7 inbyggda sökruta söker på Google.se. Det är ganska enkelt.

I Firefox

Gå till http://mycroft.mozdev.org och sök på google.se. Och klicka helt enkelt på någon av träffarna du får. Klickan sedan på den lilla pilen brevid den inbyggda sökrutan och se till att välja Google Sverige där. Nu kommer den vara default till du valt något annat.

I Internet Explorer 7

Klicka på den lilla pilen brevid sökrutan. Välj ”Hitta fler sök leverantörer” (Jag har IE på engelska, på engelska står det ”Find more search providers”. Gissar bara vad det står på svenska) på höger sidan där finns det en gul ruta. Klistra in följande URL där http://www.google.se/search?hl=sv&q=TEST&meta= och döp den till Google Sverige eller nåt sånt.

Hoppas detta kan hjälpa nån som haft samma problem som mig med det här.

Mer hos Ohsohightech

1 kommentar till “Snabb åtkomst till internationella och svenska Google”

Vilka bloggar länkar till “Snabb åtkomst till internationella och svenska Google”?

  1. Använd keywords för smidigare sökningar i Firefox | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin