Söka efter bilder på Live Search

Jag har länge varit irriterad på att bild sökningar hos Google verkligen inte lever upp till normal Google standard, både resultat och gränssnitt mässigt. Som bloggare och siteägare är det ofta man vill göra en snabb sökning för att leta upp nån passande bild till artikeln man skriver eller dylikt. Ibland har jag använt Flickr för att få lite mer alternativ men på Flickr finns det inte så mycket ikoner, loggor och liknande.

Av en slump hamnade jag på Microsofts söktjänst Live search idag och sökte på bilder. Och som ni förstått så blev jag positivt överaskad. Gränssnittet slår Googles bildsökningar med hästlängder och känns grymt modernt. Man kan filtrera på en mängd attribut och du får dynamiska previews på bilder i olika storlekar osv. Jag vet faktiskt inte när dom gjorde denna ansiktslyftning av Live Search men jag har tydligen missat det.

Sökresultat mässigt kanske det inte är någon större skillnad men gräsnittet gör att jag lätt kommer använda Live Search nästa gång jag sak ha tag i en bild. Spana in det själv.

Länk: MSN Live Search

Andra bloggar om: MSN Live Search, Live Image Search, Live Bild sök, Söka bilder, Bilder, Foton, Sök, Microsoft

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Söka efter bilder på Live Search”

  1. #1. Henke den 02 oktober 2008, kl 09:10

    Kan bara hålla med, RIKTIGT bra. Fick det inte att fungera i Chrome dock (!?)

  2. #2. Tommy den 04 oktober 2008, kl 18:10

    Håller med. Lives bildsök är riktigt trevlig. Ska bara få in det i ryggmärjen att inte automatiskt gå till Google hela tiden… :-)

Vilka bloggar länkar till “Söka efter bilder på Live Search”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin