Ny version av SVT Play

Svt play i ny version

Feber.se rapporterar att SVT Play lanserat en ny betaversion. Den nya sidan är flash-baserad vilket är väldigt positivt. Tidigare har SVT använt Windows Media vilket ofta skapar någon form av strul, speciellt om man inte använder Internet Explorer. Man kan dock fortfarande köra med Windows Media om man vill det. Nytt material kommer att läggas ut på den nya sidan efterhand och när SVT känner att det är färdigtestat så kommer denna version helt ersätta den gamla.

Det ser riktigt bra ut tycker jag. Ikväll får det bli P3 Guld som jag missade större delen av i helgen.

Länk: Nya SVT Play

Mer hos Ohsohightech

7 kommentarer till “Ny version av SVT Play”

 1. #1. Lill-Mackan den 20 januari 2009, kl 15:01

  Sjysst. Kollade f.ö. på P3-Guld igår och blev imponerad av mycket..

 2. #2. Peter Nordstrand den 20 januari 2009, kl 16:01

  Varför skall vi hylla bytet av ett proprietärt format mot ett annat? Dessutom har Flash en dålig prestanda på Mac, vilket vi kan tacka Adobe för. Det finns bra öppna alternativ till både Windows Media och Flash, som borde vara självklara för ett public service företag som Sveriges television.

 3. #3. Ola den 20 januari 2009, kl 17:01

  Jag säger inte att Flash är den ultimata plattformen men det är den som har mest spridning och av det jag testat (både på mac och windows) fungerar bäst. Silverlight fungerar iofs mycket bra också men det har ju inte i närheten av den spridning som flash har.

  Vad finns det mer för bra alternativ till Flash förutom Silverlight som har någon ”ordentlig” spridning? Jag är nog rätt dålig insatt i det känner jag. Jag är den första som jublar om Adobe får mer konkurrens på det här området.

 4. #4. Anders den 20 januari 2009, kl 20:01

  Gött! Nu väntar jag bara på att SF Anytime ska släppa sargen och fixa en version som funakr bra på Mac!

 5. #5. oskar den 20 januari 2009, kl 23:01

  Jag brukar ju vara inne där och se program ibland, det jag märkt är att det varit mycket sämre kvalitet på flashfilmerna. Det kan ju bara varit en tillfällighet, jag hoppas det iaf.

 6. #6. Ola den 21 januari 2009, kl 00:01

  Oskar: Jo, flash ska man ju kunna köra i HD kvalite nuförtiden så teknikmässigt ska inte flash vara nåt hinder. Både Vimeo och YouTube använder flash för sina HD pryar (antar jag) och det går att få tokigt bra kvalite.

 7. #7. Stefan den 21 januari 2009, kl 09:01

  SVT streamar ju en del av sina program i HD och det är riktigt riktigt bra kvalité!

  http://playprima.se/

  Om jag tolkat forumet på SVT.se rätt så är ambitionen att inkorporera in det i SVT Play med en egen avdelning i framtiden.

Vilka bloggar länkar till “Ny version av SVT Play”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin