Hitta en ny bostad med din iPhone

Svensk Fastighetsförmedling i iPhoneOm några månader firar iPhone sin ettårsdag på den svenska marknaden och redan nu börkar det kännas som att Apple’s tolkning av begreppet mobiltelefon har börjat rota sig ordentligt. Många Apple-fans och early adopters köpte givetvis hem en hackad iPhone 2G från USA redan långt innan 3G-varianten gjorde entré på den svenska scenen, men under sommaren och hösten 2008 hängde många andra svenskar på och köpte en iPhone 3G. På senare tid börjar allt fler personer som tidigare inte varit speciellt intresserade av smartphones att haka på tåget och vi ser också en intressant utveckling vad det gäller svenska applikationer till iPhone. Idag kan man enkelt kolla bioutbudet hos SF, i Stockholms lokaltrafik eller jämföra priser med Prisjakt, allt direkt i mobilen och i ett dedikerat program.

Idag lanserades ett intressant program av Svensk Fastighetsförmedling kallat . Det hela går ut på att med hjälp av gps, wifi och mobilnätet positionera var mobilen befinner sig och sedan matcha platsen mot de bostäder i närheten som finns till salu via Svensk Fastighetsförmedling. När man startar applikationen så görs en positionering, man får välja om man söker villor, bostadsrätter eller fritidshus och man ser en uppskattad felmarginal för positioneringen. Just nu befinner jag mig inomhus utan gps-täckning och programmet ger mig beskedet 81 meters felmarginal, vilket jag kan leva med. När man börjar bläddra bland tillgängliga bostäder i närheten så ser man det uppskattade avståndet till dem och min bedömning är att det stämmer mycket väl.

Det är enkelt att bläddra bland bostäderna och redan i första vyn presenteras den viktigaste informationen man behöver så som t ex pris, antal rum, storlek och tid för nästa visning. Klickar man sig in på en annons så får man mer information och man har också möjligheten att direkt ringa eller skicka e-post till den ansvarige mäklaren. Kort sagt så är det här en mycket väl genomförd idé och man har verkligen lyckats ta vara på de möjligheter som erbjuds i en iPhone, så som gps-positionering och integreringen av telefonen och mailklienten. En naturlig vidareutveckling av programmet är givetvis möjligheten att själv ange ett område där man vill söka efter bostäder så man inte är helt förpassad till den plats där man råkar befinna sig för tillfället. Man skulle även vilja ha större möjligheter att filtrera sökresultaten på antal rum, pris osv. När kommer något liknande från exempelvis Booli.se eller någon liknande sida så man kan få träffar från flera olika mäklarfirmor? Vi får väl se. Klart är att det här är ett välkommet steg i rätt riktning när det gäller bostadsannonseringen.

Mer om programmet hittar ni här:

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Hitta en ny bostad med din iPhone”

  1. #1. Jonas den 22 januari 2009, kl 19:01

    Snyggt och ”macigt”, men hur har de tänkt?

    Jag sitter just nu på Kungsholmen, men vill inte (har inte råd med) att bo här. Med den här applikationen måste jag åka ut först till Sundbyberg, låta iPhonen hitta mig där, hitta lägenheterna, konstatera att det inte fanns några visningar där idag och sen åka vidare till nästa ställe.

    Man måste naturligtvis kunna sätta en punkt på kartan och baserat på den få en sökresultatslista. Jag antar att den funktionen kommer i nästa uppdatering, just nu är Hitta Hem inte mer än ytterligare en ”kolla va coolt”-app.

Vilka bloggar länkar till “Hitta en ny bostad med din iPhone”?

  1. iPhone-applikation lanseras - Svensk Fastighetsförmedling blir först i Norden | joinsimon.se
  2. HittaHem - A great success! | blog.sallarp.com

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin