Google Earth för iPhone

Google har alltid varit väldigt aktiva på iPhone-plattformen både när det gäller riktiga applikationer och web-apps. Redan när den första 2G-varianten lanserades så hade man Google Maps inbyggt och Google Sök var iPhone-anpassat, och sedan har tjänsterna kommit i en strid ström. Senaste tillskottet är många personers favorit bland tidsfördriv, Google Earth, .

Den mobila varianten har de flesta av de funktioner som finns i desktop-versionen och det flyter på riktigt bra över wifi när jag testar. Dock så misstänker jag att det kommer vara helt oanvändbart via 3G, men det återstår att se. Klart är i alla fall att det inte kommer vara något man vill leka med på bussen om man inte har någon form av mobilabonnemang med fri datatrafik.

Det går som vanligt bra att leta sig fram, söka efter platser eller blanda in wikipedia. Men med iPhone som får man även tillgång till två intressanta tekniker i sammanhanget, nämligen accelerometer och möjligheten att avgöra ungefär var man befinner sig. Accelerometern gör att du kan titta på kartor med mer 3D-känsla genom att luta mobilen och därmed få en annan betraktningsvinkel. Och självklart kan man med hjälp av gps, wifi och mobilmaster välja att zooma in kartan till den palts man just nu befinner sig.

Google Earth för iPhone är gratis och hittas på . Läs mer om programmet, se bilder och video på Google Mobile Blog.

Andra bloggar om: iphone, google, google earth, app store, app, maps, kartor

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Google Earth för iPhone”

 1. #1. Petter den 28 oktober 2008, kl 00:10

  Jag tankade hem den med en gång idag när jag fick höra att den lanserats och första intrycket är mycket gott. Jag hade inget WLAN att surfa på när jag installerat så jag fick köra på 3G och jag måste säga att det var relativt drägligt. WLAN är givetvis bättre men det fungerar på 3G också. Om ni inte testat redan så aktivera ”Terräng” och bege er till alperna och testa gyrot. Helt underbart, känns som man är där :)

  Tankade även hem Prisjakt-appen som jag antar att ni vet lanserats idag också. Har inte testat den så mycket ännu dock. Ändå hett eftertraktad app för mig när man går runt i butiker och vill kolla priser snabbt och enkelt.

 2. #2. Ola den 28 oktober 2008, kl 10:10

  Jag får min iPhone nu i veckan förhoppningsvis. Då blir det nog ännu fler artiklar på ämnet hehe. Prisjakt låter faktiskt som en klockren applikation.

 3. #3. Markus den 28 oktober 2008, kl 15:10

  Petter: Det låter kanon att det funkar över 3G också. Har inte testat det själv ännu.

  Jag såg att Prisjakt var släppt men har inte kikat på den riktigt. Givetvis en kanonbra app för alla som använder Prisjakt. Själv brukar jag kolla upp saker innan jag ger mig ut i butiker så jag har sällan ett behov av att stå med mobilen och jämföra priser. Ska ladda ner programmet och testa ändå bara för att se hur den funkar. Tack för tipset!

 4. #4. Petter den 29 oktober 2008, kl 20:10

  Inga probs! Jag är som dig Markus. Vet oftast vad jag ska ha och har kollat upp långt i förväg vad det kostar på andra ställen men så kommer det där tillfället där man råkar komma över något man misstänker är sjukt billigt men inte riktigt vet. Då kommer iPhone och Prisjakt in i bilden. Kommer att använda applikationen max en gång per kvartal såvida jag inte gör det för skoj skull, men oj vad prismedveten jag kommer vara :)

 5. #5. Petter den 29 oktober 2008, kl 20:10

  Kan rekommendera Arla Kökets app också men jag antar att du/ni installerat den redan. Sjukt användbar och mycket snyggt gjord! Men man köper ju helt klart mer varor från Arla :)

Vilka bloggar länkar till “Google Earth för iPhone”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin