Foxmarks web-app för iPhone

Foxmarks är ett väldigt användbart tillägg som finns tillgängligt för Firefox och Internet Explorer och alla som är ens lite seriösa med att samla på sig bokmärken borde ha det installerat. Man vet aldrig när olyckan är framme och att bli av med alla sina bokmärken skulle vara en mindre katastrof för många. Foxmarks tar automatiskt en backup med jämna mellanrum, och använder man sig av flera datorer så kan man även automatiskt få samma uppsättning bokmärken på samtliga datorer. Ändra på en dator och Foxmarks skickar ändringen till servern, i säkert förvar, samt ner till övriga datorer kopplade till samma konto.

Ett annat användningsområde är att man kan nå alla sina bokmärken när man inte har tillgång till sin dator. Det gör man via Foxmarks onlinetjänst my.foxmarks.com som nu alltså även kommit i en version anpassad för iPhone. Det fungerar riktigt bra och sidan känner automatiskt igen om du surfar in med en mobil eller dator och anpassar utseendet.

Den ultimata lösningen för iPhone och iPod Touch vore enligt mig en renodlad applikation som gör det möjligt att synkronisera sina bokmärken från datorn med de i Mobile Safari. Lifehacker skrev nyligen om O-Marks som ser ut att göra detta, men den verkar dock lite väl omständigt. Hade bara Foxmarks funnits för datorversionen av Safari så skulle man ju kunna använda det programmet som brygga över till iPhone, men den versionen är fortfarande under utveckling. (Man nämner även på sin blogg att man har ambitionen att även stödja Google Chrome)

Länk: my.foxmarks.com

Andra bloggar om: Foxmarks, iPhone, webapp, bookmarks, sync

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Foxmarks web-app för iPhone”

  1. #1. Eventguiden den 28 september 2008, kl 11:09

    Bra tips! Jag har letat efter ett sådant program. Nästan så jag funderat på att göra ett själv. :-)

  2. #2. Fredrik Wendt den 15 september 2009, kl 00:09

    Intressant. Borde inte del.icio.us (eller delicous.com) fungera utmärkt i alla de lägen du beskriver? Synkar bokmärken mellan datorer – funkar i både FF, IE osv och har man ingen av dem så går det alltid att använda web-GUI:t.

Vilka bloggar länkar till “Foxmarks web-app för iPhone”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin