Vad göra om du har problem med Gmail?

Update: Om HELA Gmail är nere eller har problem kan du få mer information på App Status Dashboard. Detta inlägg handlar om ifall ditt konto blivit hackat eller något i den stilen.

Google Bloggen skrev nyligen om vad man kan göra om man har problem med Gmail. Många, däribland jag själv har gjort sig extremt beroende av att Googles tjänster fungerar som de ska.

Det intressantaste i artikeln var om verifikationskoden som du får när du registrerar dig på Google. Enligt Google så är det de absolut bästa sättet att bevisa att du är du när du pratar med kundtjänsten. Jag lyckades hitta mitt mail ifrån 2005. Om du vill söka efter det så testa att sök på strängar som ”Congratulations on creating your brand new Gmail account” eller ”Verification code”. Tänk på att koden skickades till den ”alternative” adress du angav när du registrerade dig. Jag vet faktiskt inte om man kan få koden ”återskickad” till sig men ni får gärna lägga en kommentar om ni vet något om det.

Spara koden på nåt säkert ställe. Och då förstås inte på din mail. Spara den på ett papper i plånboken eller någonstans där folk som skulle kunna tänkas hacka ditt konto inte kan komma åt den.

Och tänk nu inte ”det händer aldrig mig”, En kollega till mig fick sin Gmail hackad och han är verkligen inte en slarver som spritt sitt lösenord runt om på hela webben. Jag blev nojjig och satte ett monsterlösenord som jag BARA använder på Google efter han berättade det.

Resten av inlägget var mest självklarheter.

Länk: What to do if you can’t access your webmail

Andra bloggar om: gmail, mail, google, säkerhet, lösenord

Mer hos Ohsohightech

4 kommentarer till “Vad göra om du har problem med Gmail?”

  1. #1. Lisa den 24 september 2008, kl 22:09

    *byter mitt gmaillösenord bums*

  2. #2. Manou den 25 september 2008, kl 20:09

    Intressant inlägg! Tack för att du skräv om det och att du länkade till originalet. Jag har gjort som föreslagen i inlägget.

Vilka bloggar länkar till “Vad göra om du har problem med Gmail?”?

  1. Få information från Google när Gmail är nere | Ohsohightech.se
  2. Använd Gmail offline med Google Gears | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin