Säkerhet och Lösenordshantering

hanglas2008-01-29.pngDe senaste dagarnas hackade av svenska webbsidor har verkligen belyst vikten av att ha koll på sina lösenord och inte ha samma lösenord på olika siter osv. IDG skrev idag en väldigt intressant artikel på ämnet. Det absolut bästa tipset i artiklen var att fundera igenom vilka tjänter man anser är viktigast och sätta unika och kryptiska lösenord på dessa. Skriv sedan ner dessa lösenord på en lapp. Skriv inte ner vad dom är till utan bara ha en lapp med lite kryptiska koder. Det ska mycket till för folk att räkna ut vad dom är till. En annan bra sak med att skriva ner dom på en lapp är att man inte kan ”klipp & klistra” in lösenordet när man ska använda det utan man tvingas att skriva in det manuellt. Det gör att man förmodligen lär sig lösenordet utantill.

Det kan också vara en bra ide att använda sig av en kryptisk e-mail när man registrerar sig på sidor. Har du kalle12354@hotmail.com till ditt lösenord kan det vara ganska svårt att räkna ut vem du är och då kan man inte använda ditt lösenord för att t.ex försöka hacka ditt jobb eller dylikt.

För er som vägrar använda papper till något (Hey, det papperslösa samhället kommer att komma!) så finns det mängder av program och tjänster där man kan lagra sina lösenord.

Kolla denna listan för en lista på olika tjänster.

Mer hos Ohsohightech

1 kommentar till “Säkerhet och Lösenordshantering”

Vilka bloggar länkar till “Säkerhet och Lösenordshantering”?

  1. Lösenordshantering i alla webbläsare inklusive Chrome, Safari, iPhone och IE | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin