Sxipper ordnar bättre lösenordhantering i Firefox

Vi har numera våra bloggar hos Binero vilket vi i stort sett är nöjda med. Det som irriterat mig mest är en så dum sak som att Firefox vägrar att komma ihåg användarnamn och lösenord på deras inloggningssida. Lägger man dessutom till att vi har X antal kunder vars webbsidor ligger hos Binero så blir det riktigt stökigt. Ni som följer Ohsohightech kanske undrar varför jag inte använder KeePass som jag  då skrev så positivt om. Sanningen är att jag slutade använda KeePass då jag inte var 100% nöjd med dess funktionalitet. Deras ”komma ihåg lösenord” system var inte tillräckligt strömlinjeformat för min smak och dess största fördel, att den klarar av lösenord även utanför webbläsaren, har jag inget större behov av.

Igår slängde jag ut frågan på Twitter om någon hade tips på hur man kan få Firefox att komma ihåg lösenord hos Binero och den eminenta bloggaren och skribenten på GP @wieselgren tipsade om Sxipper. Jag har sett Sxipper fladdra förbi i artiklar här och var men aldrig tagit mig tid att titta på det. Men det gjorde jag igår och måste säga att jag är riktigt nöjd.

Vad är då skillnaden på Sxipper mot Firefox inbyggda lösenordshantering?

 • sxipper1Den fixar formulär som Firefox av någon anledning inte klarar av. Det kan vara siter som anser sig vara så viktiga att de inte tillåter dig att spara lösenord eller som i Bineros fall ”Vi använder flera passwordfält och detta gillar inte Firefox helt. Vi försöker hitta en lösning som kan behålla funktionaliteten”.
 • Om du vill kan du ställa in så att Sxipper automatiskt loggar in på siten utan att du behöver göra något alls.
 • Har du flera konton på samma sida får du upp en liten meny där du kan välja vilket konto du vill logga in med.
 • Har du nåt felaktigt lösenord sparat i Firefox? Jag har alltid såna liggande och orkar aldrig gå in och rensa upp dessa. Har du Sxipper kan du bara klicka på på krysset i ovan nämnda meny så försvinner de för gott.

Om tidigare nämnda KeePass känns för krångligt för dig och du kan stå ut med att bara kan komma ihåg lösenord i Firefox så tycker jag du ska ta en titt på Sxipper.

Länk: Sxipper

Mer hos Ohsohightech

7 kommentarer till “Sxipper ordnar bättre lösenordhantering i Firefox”

 1. #1. Tomas den 05 maj 2009, kl 14:05

  Bra tips, synda bara att man inte får välja var man vill spara datan.

  LastPass.com är ett alternativ till Keepass som jag använder. Det är också en Firefox-add-on, den stora skillnaden är att datan sparas krypterat på nätet. LastPass sparar inte huvudlösenordet, föra att öka säkerheten. Frågan är om det räcker….

 2. #2. vision den 05 maj 2009, kl 21:05

  är det bätre än 1password?

 3. #3. Ola den 05 maj 2009, kl 21:05

  Vision: Det tror jag inte. Markus hyller 1password konstant hela tiden men tyvärr finns väl inte 1password på Windows?

  Tomas: Kanske borde kolla in LastPass också. Jag kör Foxmarks och den synkar lösenord också .. (med saltningen och hela faderullan) ..

 4. #4. bkmn den 06 maj 2009, kl 08:05

  Har börjat köra KeePass nu och är mkt nöjd. Enda lösenorden jag kan är de till mejlen och huvudlösenordet. Tycker det fungerar utmärkt. Men det där med LastPass verkar ej så dumt. Har faktiskt saknat ett lösenord en gång. Kanske man ska testa, är det värt det?

 5. #5. bkmn den 06 maj 2009, kl 08:05

  Hittar btw inget av programmen på Alternativeto :-P

 6. #6. Mary den 07 maj 2009, kl 18:05

  Har använt Sxipper länge och är helnöjd förutom på en punk: ibland vill man inte logga in när man läser på en sida där man har sparat uppgifter. Då är det jobbigt att det där lilla fönstret ploppar upp. Visserligen kan man stänga det, men iallafall.

Vilka bloggar länkar till “Sxipper ordnar bättre lösenordhantering i Firefox”?

 1. Lösenordshantering i alla webbläsare inklusive Chrome, Safari, iPhone och IE | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin