Ställ frågor på Ohsohightech

Idag lanserar vi en ny funktion på Ohsohightech som gör sidan till mer än en blogg. Den nya delen har vi kort och gott valt att kalla för Frågor. Vi tror att det finns ett behov av en sida som helt och hållet går ut på att ställa en fråga, få ett svar och som har ett fokus på teknikrelaterade frågor. Det kan handla om allt ifrån vilken som är den bästa telefonen till hur man packar upp filer eller vad man kan göra om ens hårddisk går sönder.

Frågor på Ohsohightech kan närmast liknas vid ett forum men där  frågor och svar är det viktigaste. Du som undrar något ställer en fråga, andra människor ser din fråga och förhoppningsvis kan någon svara på den. När det kommit in svar på en fråga så kan frågeställaren gå in och markera ett av svaren som det godkända.

Godkänna svar?

Den viktigaste funktionen på Frågor är möjligheten att kunna markera ett svar som godkänt. Detta gör att folk som senare hittar till frågan via Google eller liknande på ett snabbt och enkelt sett direkt ser både frågan och svaret,  utan att behöva scrolla igenom 20 svar där hälften av diskussionen är off-topic osv. Alla frågor kanske inte bara har ett godkänt svar men det är där som röstnings-funktionen kommer in i bilden.

Här ser man alltså en fråga som fått ett godkänt svar.

Här ser man alltså en fråga som fått ett godkänt svar.

Vad handlar röster om?

Mycket beroende på vilken typ av fråga du ställer får röstningsfunktionen lite olika innebörd. Om man är  bekant med Pusha eller Digg förstår man vad det handlar om. Säg om du t.ex frågar  ”Någon som kan tipsa om några bra iPhone-funktioner?”. Om du får 10 svar på den frågan så kan övriga användare rösta på de tips som de tycker är bäst. Detta gör att man får en lista där de populäraste tipsen hamnar längst upp och de som inte så många gillade hamnar längst ner.

Man kan även rösta på frågan i sig antingen om man själv vill ha reda på svaret alternativt om frågan har fått en bra svar som du tycker borde uppmärksammas. I framtiden kommer vi att basera startsidan på en kombination av röster och när frågan ställdes. Men just nu listas frågorna bara i datumordning.

Varför kommentarer?

Ett problem på många forum är att diskussionerna ofta snurrar iväg off-topic eller folk måste ställa följdfrågor och liknande för att kunna lista ut vad det var frågeställaren menade men sin fråga. Därför har ”Frågor” en funktion där du kan kommentera både frågor och svar.

Om t.ex någon frågar ”Hur installerar jag om min dator?” så är en logiskt kommentar ”Vilket operativsystem vill du installera? Vad har du för dator?”. Då är vår tanke att frågeställaren antingen går in och skriver en kommentar med denna information eller helst redigerar sin fråga med kompletterande information.

Detta system gör att allting blir mycket mer fokuserat och förhoppningsvis fungerar bättre.

kommentarer

Lansering i Beta-version

Frågor på Ohsohightech är en helt och hållet egenutvecklad sida. Detta innebär att det förstås finns en del buggar och annat som måste åtgärdas. Sidan är också långt ifrån ”feature-complete”, vi har massor av idéer vi vill implementera när sidan har kommit igång.

Om du hittar några buggar så blir vi väldigt glada om ni vill e-posta dem till info@ohsohightech.se. Kom gärna med förslag på nya funktioner och liknande också.

Länk: Frågor på Ohsohightech

Mer hos Ohsohightech

9 kommentarer till “Ställ frågor på Ohsohightech”

 1. #1. Elias den 23 januari 2009, kl 19:01

  Naaajs. :)
  Tänkte bara säga att det står fel i menyn till höger – ”Undrar NU något?”. :P

  Men riktigt bra funktion. Jag kommer lätt använda det! :)

 2. #2. Ola den 23 januari 2009, kl 19:01

  Upps :)

  Det var ju inte mening. Och som sagt. Sätt igång och ställ frågor! Är ju såklart inte stora mängder experter som kommer svara på frågorna direkt men jag tror och hoppas detta har potential!

 3. #3. Mary den 23 januari 2009, kl 20:01

  Kul funktion och bra initiativ!

 4. #4. Dgtlx.com den 24 januari 2009, kl 00:01

  Intressant! På Dgtlx.com hittar man en ny sajt som bygger på samma koncept, men då mer i stil med Pusha och Digg, dvs länkar till intressanta sidor. Sajten Dgtlx.com är helt och hållet inriktad på datorer och Internet.

  Ohsohightechs nya koncept är helt klart väldigt spännande. Det ska bli intressant att följa utvecklingen. Problemet blir väl att få människor att aktivera sig i tillräcklig utsträckning för att sajten ska fungera smidigt. Lyckas ni bara få tillräckligt många personer att posta och svara på frågor så ser det ljust ut. Förövrigt är det en snygg design som känns modern och samtidigt passar in i Ohsohightechs övriga utseende. Som sagt, det ska bli spännande att se vad det blir av ert projekt!

 5. #5. Ola den 24 januari 2009, kl 01:01

  Ja, det är ju precis som du säger en utmaning att få folk att aktivera sig. Men vi ska mjukstarta några veckor här nu tänkte vi och sedan mer och mer försöka locka folk på olika sätt. har ju en skaplig läsarkrets här + lite andra kul idéer vi har :)

  Kul att du gillar iallafall!

 6. #6. Martin S. den 24 januari 2009, kl 21:01

  Skön svensk variant av Stack Overflow. Jag gillar hur ni kommer med nya tjänster och idéer. Keep it up!

 7. #7. Ola den 24 januari 2009, kl 22:01

  Ahh .. Stackoverflow har ju varit lite inspiration :)

 8. #8. Rami den 30 januari 2009, kl 00:01

  This is AWSOME

  OSH är för närvarande min favoritblogg utan tvekan….

 9. #9. Nisse den 13 februari 2009, kl 02:02

  Smart gjort! Dyrt få liknande funktion på egen sajt i icke konkurrerande ämne?

Vilka bloggar länkar till “Ställ frågor på Ohsohightech”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin