Rippa radiosändningar, skicka filer, Yahoo! Video och annat fredagsnöje

Då och då är det skönt att ta det lite lugnt en fredagkväll. Ikväll har varit en sådan dag och jag har bara under kvällen gjort en mängd saker som jag känner att jag behöver skriva lite om.

Orbit DownloaderJag var med i radion idag p.g.a mitt och Markus andra projekt whoa.nu som är en hiphopsite som vi kört sedan år 2000. Självklart ville jag så snabbt som möjligt ha en kopia av programmet men just nu finns det bara på nätet för streaming. Jag satte mig och letade lite efter program för att spela av (även kallat rippa eller capture) direkt från en stream. Efter att ha testa några stycken som jag var mindre nöjd med så hittade jag ett som fungerade klockrent och dessutom var gratis. Orbit Downloader heter det och det jag föll för var att den var snygg och prydlig och väldigt användarvänlig. Jag gjorde i princip inget mer än att kopiera in URLen till det jag ville rippa och så funkade det. Mycket nöjd.

PipebytesSedan ville jag skicka filen till min kollega som oxå var med i radio och då tänkte jag testa någon av alla dessa skicka filer tjänster som finns. Jag tycker de flesta såna är ganska jobbiga med sjukt mycket reklam och irriterande registreringsprocesser. Men jag hittade en tjänst som heter Pipebytes och som var riktigt bra, ingen reklam, ingen registrering, man kan titta på YouTube medans man laddar upp och mottagaren kan till och med börja ladda filen innan jag har laddat upp den klart. Fett!

Yahoo! VideoPuh, vi fortsätter. Jag gjorde sedan en video av ljudklippet som jag tänkte lägga upp på YouTube. Jag gjorde som vanligt och valde att ladda upp filen osv osv men mitt i det hela så påstod YouTube att mitt klipp var för långt. Va fan är det om? Mitt klipp var 20 min och det tycker jag faktiskt dom borde klara av. Iallfall så fick jag ge mig ut på jakt efter alternativ till YouTube då jag inte orkade krångla och dela upp det i två delar.

Då hittade jag till en annan av Internetgiganterna Yahoo! som ju såklart också har en videotjänst. Jag loggade in med mitt konto och valde att ladda upp en fil. Och jösses va fort det gick, säkert 3-4 ggr snabbare än YouTube för att ladda upp filmen. Det tog dock nästan 40 min för tjänsten att göra klart videon för visning. Men tycker ändå tjänsten kändes bra. Och mitt 20 min klipp GICK iallafall att ladda upp. Nu får det bli en öl. Och videon/ljudklippet kan ni se här.

Länkar: Orbit Downloader, Yahoo! Video, PipeBytes

Andra bloggar om: Orbit Downloader, Pipebytes, Radio, Rippa Radio, Spela av radio, SR Metropol, streaming, Video, Whoa.nu, Yahoo! Video, youtube

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Rippa radiosändningar, skicka filer, Yahoo! Video och annat fredagsnöje”

 1. #1. Jarkko den 16 februari 2008, kl 08:02

  Fet intervju! Bra tips för streaminspelning också.

 2. #2. Mattias den 17 februari 2008, kl 15:02

  Satt precis å funderade på varför du la upp den där :p

 3. #3. Mattias den 17 februari 2008, kl 15:02

  Sry för dubbelpost, men jag tycker att whoa är sjukt ful, de har jag sagt i en tråd till dig förr ;)

 4. #4. Ola den 17 februari 2008, kl 20:02

  Hehe, den är sjukt ful. Sånt jävla jobb och bygga om skiten bara :) Lyssnade du på radioklippet?

 5. #5. Fredrik den 14 september 2008, kl 11:09

  Jag får inte Orbit att fungera, hur gjorde du?

  Det var i februari du gjorde det, kan det vara så att SR har fixat så det inte går längre?

Vilka bloggar länkar till “Rippa radiosändningar, skicka filer, Yahoo! Video och annat fredagsnöje”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin