Redigera bilder online med Photoshop Express

Ett av våra mest populära inlägg på Ohsohightech är det som Markus skrev om webbaserade bildredigeringstjänsten Picnik. Picnik har såklart en del konkurens och den som trodde att giganten på detta område Adobe skulle hålla sig borta trodde såklart fel.

Adobe lanserade för några månader sedan tjänsten men jag har inte tagit mig tid att titta på den ordentligt fören idag. Photoshop Express har självklart alla de vanliga funktionerna för att redigera bilder så som att ändra ljus, ta bort röda ögon, ändra skärpa osv. Det jag inte lyckades hitta var hur man lägger till en text på bilden. Det verkar som att Photoshop Express bara är ämnat att verkligen fixa foton osv. Det är inte meningen att det ska vara något designer verktyg.

Men det som gör tjänsten ännu mer intressant är dess ”sociala” funktioner. Du kan t.ex precis som på Flickr och Picasa lägga upp dina egna album och dela med dig av dom på webben. Du får 2gb gratis utrymme, jag hittade ingen information om man kan uppgradera detta på något sätt, men tjänsten är just nu i Beta och det lär väl dyka upp i den skarpa versionen. Slideshowen som dyker upp när man tittar på ett album var tokigt snyggt. Precis som resten av applikationen. Man ska väl å andra sidan ställa en del krav på företaget som gör produkterna som 90% av alla designers världen över använder.

Men nu har jag sparat det bästa till sist. Om du använder dig av Flickr, Picasa, Facebook eller Photobucket så kan du direkt komma åt dina bilder ifrån Photoshop Express. Det enda som krävs är att du tillåter Photoshop Express att komma åt respektive tjänst. Riktigt coolt. Du kan alltså öppna dina Facebook bilder i Photoshop Express. Ta bort några röda ögon, spara filen och vips så har du gjort ändringen även på Facebook. Dock blir det en ny fil där så du måste tagga om bilden.

[smartads]

Jag är helt klart imponerad av Photoshop Express. Framförallt det här att du direkt via siten kan redigera bilder som ligger på bildsidor är mycket användbart.

Mer hos Ohsohightech

4 kommentarer till “Redigera bilder online med Photoshop Express”

 1. #1. Olof den 16 juli 2008, kl 21:07

  Hej!
  Tack för tipset hade faktiskt helt missat photoshop express men det verkar helt klart intressant!

 2. #2. Stefan den 17 augusti 2008, kl 14:08

  En liten notis är att detta även är möjligt med Adobe Lightroom genom s.k. ”Export Presets”

 3. #3. elle den 15 november 2008, kl 22:11

  Tack för tipset!

Vilka bloggar länkar till “Redigera bilder online med Photoshop Express”?

 1. Redigera bilder online med svenskutvecklade Pixlr | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin