Picasa 3 – Googles bildhanterings program i ny beta

Google ligger inte på latsidan nuförtiden. Samtidigt som de släppte Chrome så har de även släppt en ny beta version av deras bildhanteringsprogram Picasa. Den största nyheten är de har lagt in en ansiktsigenkännings funktion.

Nu har jag suttit och skrattat och imponerats i kanske 30-40 minuter. Ansiktsingenkännings funktionen är otroligt rolig. Först scannar Picasa igenom alla dina bilder. Sedan väljer du att tagga bilder, då dyker det upp X antal bilder som Google antar är samma person. De första som kom upp för mig var 20 bilder på mig själv. Då valde jag bara att ”Detta är Ola”. Nästan som dök upp var en lite butter Rasmus, sedan en glad Rasmus. Självklart så kom alla namnen ifrån min Google Adressbok och självklart dyker nu ansikterna upp på mina kontakter i GMail och självklart (antar jag) så kommer jag kunna synka dessa bilder till min telefon så det dyker upp på min telefon när personen i fråga ringer .. Ohsoo fucking hightech. I love it. Ni måste helt enkelt pröva detta. Undrar förövrigt när Facebook ska komma med det här. Lär väl vara inom kort skulle jag tro.

Hej Joakim!

Hej Joakim!

Den glada Rasmus

Den glada Rasmus

En annan nyheten i webbversionen är en ”explore ” tab där du på ett enkelt sätt kan se vad andra som använder Picasa lägger upp för bilder. Jag antar att de vill bygga upp en community som mer påminner om Flickr.

I den lokala klienten har de lagt till en del nytt också. Jag gillar att man filtrera så man bara ser filmklipp. Man kan även markera ett album så att det automatiskt synkar sig mot webb versionen av albumet. Så om du t.ex har ett album där du lägger upp bilder lite då och då så behöver du inte längre ladda upp de nya bilder hela tiden utan detta sker automatiskt. När det gäller filmer har de även lagt till en enkel ”Movie Maker” funktion som fungerar väldigt likt ”Windows Movie Maker”. Du kan också ladda upp din film till YouTube direkt via Picasa vilket är guld!

Personligen så orkar jag nästan aldrig redigera bort röda ögon och göra andra förbättringar på bilder med enligt andra som testat så har det kommit många trevliga nyheter på den här fronten också.

Vill du testa? Jag stötte på en hel del problem när jag försökte ladda ner den nya versionen. Uppenbarligen har Google bara släppt en version för amerikansk engelska och därför måste du gå direkt till följande URL för att kunna ladda ner den nya klienten. Söker du på Google så hamnar du bara på nedladdningen av version 2.7

Ladda ner Picasa 3

För att kunna ansiktstagga bilder så måste du ställa om språket i webbversionen till amerikansk engelska. När du gjort det så dyker det upp en rubrik för detta på högersidan. Nu måste jag fortsätta tagga ansikten, fantastiskt beroende framkallande.

Mitt tidigare inlägg om Picasa: Skaffa ett bildgalleri på nätet

Andra bloggar om: Picasa, Picasa Web Albums, Google, Redigera bilder, Ladda upp bilder, Backup, Spara foton, Fotoalbum

Mer hos Ohsohightech

6 kommentarer till “Picasa 3 – Googles bildhanterings program i ny beta”

 1. #1. Filip den 03 september 2008, kl 18:09

  Only for Windows/Linux :(

 2. #2. Olle den 04 september 2008, kl 08:09

  Riktigt bra genomgång. Snabbt och rakt på sak. Ni har sannerligen en given plats i min rss-dag – och den är späckad skaniveta ;).

 3. #3. Ola den 04 september 2008, kl 08:09

  Fett! Tell your friends .. :)

 4. #4. Zäta den 06 januari 2009, kl 19:01

  Picasa blir bara bättre och bättre och ju mer man leker med det desto mer coola smarta funktioner hittar man. :)

 5. #5. Rose-Marie den 17 mars 2009, kl 12:03

  Jag kan inte förstå varför utskrifter inte blir som det visas.Jag vill inte ha avklippta bilder. Dessutom funkar inte verktygen för beskärning och annat. När jag klickar på något av dessa så händer inget. Picasa som jag hade från början var bättre. En sak till som jag har lagt märke till är att det läggs upp en massa kopior som jag måste ta bort. Nä jag förstår mig inte på picasa numera.

Vilka bloggar länkar till “Picasa 3 – Googles bildhanterings program i ny beta”?

 1. Picasa 3: Bilder och filmer på nätet och hårdisken | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin