Smidig konvertering av video till iPod, iPhone mm

Det finns många fördelar med Apples iPods och iPhone och som regel är det mesta man vill göra med mediaspelarna väldigt smidigt och enkelt. Hantering av video är tyvärr ett klassiskt ”undantag som bekräftar regeln”. Det är kort sagt inte helt okomplicerat att få in sina favoritserier eller något intressant videoklipp i sin iPod eller iPhone om man inte köpt dem i iTunes Store och därför behöver man kanske ett tredjepartsprogram som fixar det hela. Jag har länge använt gratisprogrammet iSquint för detta ändamål men tyvärr lades hela det projektet ned av utvecklarna och inga nya versioner kommer släppas. Ett annat populärt program är Handbreak men jag upplever inte det som i närheten av så smidigt som iSquint var. Kanske mer kraftfullt men när man snabbt och smidigt vill föra över några videofiler från sin dator till sin mediaspelare så vill man ha ett hjälpmedel som löser det hela utan att man behöver göra en massa inställningar och utföra flera onödiga steg.

Evom

För några veckor sedan släpptes ett riktigt bra alternativ till iSquint i form av programmet Evom från The Little App Factory. Jag har främst använt programmet för att föra över videofiler till en iPhone och det gör man blixtsnabbt genom att släppa en videofil på programmet och klicka på iTunes-knappen. Filen konverteras till det kompatibla formatet mp4 och läggs automatiskt in i iTunes-biblioteket i en spellista med samma namn som programmet. Enklare kan det nästan inte bli.

[smartads]

iPhone är dock inte det enda användningsområdet för Evom utan man kan även konvertera och överföra film till iPod, Apple TV eller direkt ladda upp filmen till YouTube. Med hjälp av en bookmarklet kan man också rippa filmer från YouTube och spara dem på någon av tidigare nämnda mediaspelare eller i iTunes. Läs mer om bookmarklets här.

Evom befinner sig i betastadiet men har fungerar felfritt under de veckor jag testat programmet. Dessutom är det än så länge gratis! Du laddar ned programmet på The Little App Factorys webbsida.

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Smidig konvertering av video till iPod, iPhone mm”

 1. #1. Bloggliv - allt om datorer och IT den 15 juni 2009, kl 14:06

  Du får ursäkta den skamlösa reklamen för min blogg här, men ett utmärkt alternativ till Windows är EncodeHD – http://bit.ly/enchd – gratis att ladda hem och använda.

 2. #2. . den 15 juni 2009, kl 16:06

  Skulle precis sätta mig med min nya ipod touch och googla runt efter ett bra prog. som konverterar till .mp4.

  Tack för alla sparad tid och tack för ett bra inlägg.

 3. #3. Mary den 15 juni 2009, kl 16:06

  Tackar, detta program ska jag testa. Hoppas det är snabbare än Handbrake som jag annars använder :)

Vilka bloggar länkar till “Smidig konvertering av video till iPod, iPhone mm”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin