Köp en soffa av grannen med Hoodboard

En sida som fått lite uppmärksamhet är Hoodboard.com som lanserades för några månader sedan. En kompis till mig tipsade om den på en förfest i oktober förra året men först idag kom jag och tänka på den igen. En google sökning ger inte speciellt många träffar och sidan förtjänar mer uppmärksamhet. Precis som det urbana namnet antyder så är hoodboard en tjänst för folk som bor i större städer, saknar bil och vill hitta nån som säljer en säng, tv, soffa eller nåt annat tungt nära hemmet.

När du går in på Hoodboard så får du upp textruta där du helt enkelt fyller i din adress och direkt så presenterar sidan alla prylar som utannonseras i närheten av där du bor. Sidan är väldigt snyggt gjord och den borde i finnas i alla Tradera/Blocket-junkies verktygslåda.

Får hoppas att svenska Blocket och Tradera har en mer flexibel inställning mot denna typ av mashup-tjänster än amerikanska Craigslist. Som jag har förstått det så stänger de ner tjänster som denna på löpande band i USA.

Länk: Hoodboard.com, IDG om Hoodboard

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Köp en soffa av grannen med Hoodboard”

 1. #1. Linda Pierre den 21 januari 2009, kl 22:01

  Den hade jag faktiskt inte hört talas om. Ska ta och kolla in den lite närmare. Ted Valentin gör något liknande i Annonskartan.se, tanken med att handla så nära som möjligt är helt klart tilltalande!

 2. #2. Marcus den 21 januari 2009, kl 23:01

  Riktigt bra tips. Kan tycka att Hoodboard är enklare o snabbare än vad annonskartan är. Så känns allt för rörig.

 3. #3. Ola den 22 januari 2009, kl 11:01

  Linda: Tydligen så lånade Ted idén när Hooadboard var i beta. Enligt artikeln på IDG :)

  Marcus: Håller med, känns mer pang-på.

Vilka bloggar länkar till “Köp en soffa av grannen med Hoodboard”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin