Webbtjänster som hjälper dig att hitta prisvärda viner

Av någon anledning har jag aldrig varit någon finsmakare när det gäller vin. Jag vet inte om det beror på att jag aldrig varit på någon vinprovning och ”försökt” känna skillnader eller om jag helt enkelt inte har känslan för det. När det gäller kaffe och whiskey kan jag vara riktigt känslig så smaklökar har jag. Men inte när det gäller vin.

Just därför så tänkte jag tipsa om två tjänster som hjälper en nolla som mig att hitta ett bra och prisvärt vin genom att samla ihop recensioner från diverse platser på nätet och sedan presentera dem i ett smart och enkelt gränssnitt. Så kanske man kan få lite cred när man väljer vin nästa gång man får någon form av vinansvar.

Vinkatten.se

Vinkatten är den nya katten i stan och jag tycker den slår Vinpravda på fingrarna i alla fall design och funktionsmässigt. Tjänsten presenterar informationen på ett mycket snyggt sätt och du får en bra överblick både på omdömen av vinet och vinet i sig.  Startsidan är dessutom riktigt grym och gör att du snabbt kan hitta till rätt vin.

Vinkatten

Vinpravda.se

Denna sidan har funnits lite längre än Vinkatten och i grunden är tjänsterna väldigt lika varandra. Vinpravda tappar lite på att startsidan inte är riktigt lika välkomnande och presentationen inte är riktigt lika snygg förpackad. Annars är funktionaliteten i princip likvärdig.

Vinpravda

Ska bli intressant och se om det dyker upp lite mer innovation nu när de är två spelare på vinrecension aggregerings marknaden. Fler källor för recensioner, möjlighet att själv som amatör kunna kommentera och betygsätta viner vore t.ex två roliga funktioner. Det finns en hel del sociala funktioner man kan bygga kring det här bara man får en skaplig användarbas.

Länkar: Vinkatten.se, Vinpravda.se

Andra bloggar om: vinkatten, vinpravda, recensioner, vin, viner, vin recensioner, webb, web, aggregering

Mer hos Ohsohightech

7 kommentarer till “Webbtjänster som hjälper dig att hitta prisvärda viner”

 1. #1. Urr den 12 juli 2009, kl 23:07

  Jag använder http://vinvin.se med, mest med deras fina iPhoneapp =) Perfekt när man står på bolaget!

  http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=300300566&mt=8

 2. #2. Peter Lindberg den 13 juli 2009, kl 06:07

  Tackar för länken! (Jag och min kompanjon Svante Adermark ligger bakom Vinpravda.)

  Det finns sedan ett par månader ytterligare till snarlik tjänst, inbakad i vinsajten En värld av vin. De sammanställer (troligen manuellt) de mest omtalade vinerna i varje månadssläpp, baserat på ett antal tidningar.

 3. #3. Martin S. den 13 juli 2009, kl 07:07

  Sen finns ju alltid internationella motsvarigheten http://corkd.com/ :)

  Fina länkar!

 4. #4. Peter Lindberg den 13 juli 2009, kl 07:07

  Martin: Men Cork’d aggregerar inte vinrecensioner utan är snarare en social vinsajt. Och det finns det mängder av. Har samlat de jag snubblat över här: http://delicious.com/plindberg/winesites

 5. #5. Jens den 13 juli 2009, kl 11:07

  Ja tack för länken till vinkatten! Håller med om att cork’d inte är riktigt samma sak. (Även om det är en bra sajt). Ska kika lite på en värld av vin.

 6. #6. Fredrik Farhadian den 23 juli 2009, kl 07:07

  Vinkatten är mycket användbar. Rekommenderas varmt.

 7. #7. Hampus Landelius den 24 januari 2010, kl 14:01

  Suverän tjänst! Mycket enkel snygg och överskådlig, kommer att använda denna tjänst ofta!

Vilka bloggar länkar till “Webbtjänster som hjälper dig att hitta prisvärda viner”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin