Google Reader blir mer socialt

För det första, om du inte redan använder Google Reader eller valfri annan webbtjänst eller applikation för att följa bloggar, nyheter och liknande via RSS så rekommenderar jag att du kollar in Ohsohightech’s genomgång av RSS.

Google fortsätter att utveckla sina tjänster i ett rasande tempo och igår var det dags för Reader att få lite nya funktioner. Sociala funktioner är ju som bekant glödhett på webben och det är i princip en självklarhet att det finns någon form av sociala inslag på de flesta webbsidor. När det gäller Google Reader så har det länge gått dela med sig av intressanta artiklar i Reader, men nu har man gjort hela konceptet kring delning och framförallt hur man följer personer smidigare och bättre integrerat.

share

leoFör att dela ut något man gillar så använder man sig av knapparna som finns längst ned i varje artikel. Där kan man förutom att göra en artikel tillgänglig bland sina ”shared items” även skicka dem via e-post, stjärnmärka dem och numera även välja ”like” på samma sätt som på t ex Facebook. Alla artiklar man delar ut visas på ens sida ”shared items” och där kan folk välja att prenumerera på det man delar ut. Det finns en hel del inställningar som reglerar vad som delas ut till vem och det går även skapa grupper av kontakter för smidigare uppdelning. Vill man så kan man dölja sina delade artiklar helt för omvärlden och endast tillåta vissa kontakter att se dem.

listGrunden i alla tjänster från Google är Google Profiles där man kan skapa sig en profilsida och visa upp valfri information om sig själv och ha länkar till sina webbsidor och de av Googles tjänster man använder. Här kan man enkelt lägga till en länk till sina delade artiklar från Google Reader om man vill göra det lättare för folk att börja följa en. Vill man hitta folk att följa så kan man via sina inställningar söka efter personer. När man väl hittat någon att följa så dyker personens utdelade artiklar upp i en egen del av vänstermenyn i Reader. Allting är inte helt logiskt än och en del buggar har redan hittats, men förmodligen kommer det förbättras framöver.

Både Markus och Ola har publik utdelning av sina artiklar om ni är intresserade av att följa oss. Posta gärna era egna adresser i kommentarerna så att vi och andra läsare kan följa det ni tycker är intressant.

Länkar:

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Google Reader blir mer socialt”

  1. #1. frebro den 18 juli 2009, kl 14:07

    …och min profilsida ligger här om nån vill se vad jag läser på webben: http://www.google.se/reader/shared/frebro

Vilka bloggar länkar till “Google Reader blir mer socialt”?

  1. Google Reader inför funktionen ”Send To” | Ohsohightech.se
  2. Kul mashup på Spotify och Last.FM | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin