Förlåt Google. Jag ska inte lämna er igen.

bala-arjunan-loves-google.gifJag skrev för någon vecka sedan om att jag saknade vissa funktioner i Google Reader och jag gav mig då på jakt efter en ny RSS Läsare. Nu har jag under några dagar prövat både Bloglines och Newsgators olika varianter och ni som läst rubriken kan ju förstå hur det har gått. Förlåt Google, ni gör helt enkelt bäst saker. Jag ska inte vara otrogen igen.

Varför var jag då inte nöjd med de andra RSS Läsarna jag testade?

Bloglines körde jag en beta version av. Google har satt ribban för att beta versioner ska hålla väldigt hög kvalité. Bloglines gjorde inte det. Det var feeds som blev markerade som olästa, foldrar som inte gick att lägga till osv. Sedan kände jag mig inte helt tillfreds med gränssnittet. Kan inte sätta fingret på det men nåt var det.

Newsgators olika varianter körde jag inte sålänge, men jag testade 2 dagar på jobbet. Då körde jag deras klientprogram för PC som heter FeedDemon. Det jag framförallt inte gillade med FeedDemon var att det var ganska svårt att se vilken feed det var som publicerade en viss artikel. Deras spara artikel funktionalitet var bökig och så var det den berömda känslan igen.

Nu är jag tillbaks i Google världen och jag har helt enkelt insett att Google Reader är den bästa. Gränsnittet, snabbheten och så förstås känslan.

För att ersätta funktionerna jag saknade så kör jag en variant där jag stjärnmarkerar de artiklar jag vill läsa och så sätter jag eventuellt en tag på dom för att senare lätta kunna hitta till dom. Saknar fortfarande nån form av automatiskt kategorisering, typ att kunna sätta olika symboler. En stjärna, en kvadrat och en cirkel eller nåt i den stilen.

Andra bloggar om: Google Reader, Bloglines, Newsgator, RSS, Google, RSS-Läsare

Mer hos Ohsohightech

5 kommentarer till “Förlåt Google. Jag ska inte lämna er igen.”

 1. #1. Stefan den 09 mars 2008, kl 12:03

  Jag skulle rekommendera dig att testa ”Feedreader” som jag själv använder. Är personligen inte särskilt förtjust i program som är helt onlinebaserade.

  http://www.feedreader.com/

 2. #2. F. den 09 mars 2008, kl 18:03

  Google Reader är helt underbar. Dock skulle jag önska att layouten uppdaterades lite. Den känns lite… Windows 95.

 3. #3. Ola den 09 mars 2008, kl 20:03

  F:
  Hehe, du har inte sett Windows 95 på länge. Men det är väl de som är rätt bra med Google. Hör folk säger att det är fult titt som tätt men jag skulle snarare säga att det är funktionellt.

  Stefan:
  Ser intressant ut. Har den syncning och sånt så man kan köra den på olika datorer osv?

 4. #4. Ilias Bennani den 09 mars 2008, kl 22:03

  Du missade NetVibes – http://www.netvibes.com – en sida jag blivit helt beroende av när det gäller RSS-läsning. Man skapar olika flikar där man lägger sina feeds. Jag har kanske 15 olika flikar för att sortera mina 100+ feeds. Netvibes har dessutom en helt ok mobilversion. Allt ligger online.
  Sedan så har Netvibes en massa annat man kan lägga till, precis som t.ex. iGoogle, men det är i första hand RSS-läsningen jag använder.

 5. #5. Ola den 10 mars 2008, kl 09:03

  Klart jag inte missat Netvibes :D

  http://ohsohightech.se/2008/03/05/netvibes-ginger/

  http://ohsohightech.se/2008/01/20/netvibes/

  Men det är lite skillnad på Netvibes och såna här readers tycker jag. Man har inte riktigt samma möjligheter att t.ex spara undan saker man vill läsa senare osv. Men grym sida som sagt!

Vilka bloggar länkar till “Förlåt Google. Jag ska inte lämna er igen.”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin