Det bästa från 24 Hour Business Camp

Ted Valentin som vi skrivit om tidigare skrev i Oktober förra året en bloggpost om att han ville anordna ett event för webb/internet-entreprenörer där man samlades i 24 timmar för att snabbt och fokuserat genomföra en idé man har haft. I förra veckan realiserades detta och inte mindre än 51 mer eller mindre färdiga projekt föddes under ett dygn.

Som jag skrivit tidigare så är jag lite små skeptiskt till folk som springer runt och kallar sig för entreprenörer,  det kan kännas som att det går lite inflation på ordet. Men som sagt, Ted har jag all respekt i världen för. Han gör mer än han pratar och producerar hej vilt. 24 Hour Business Camp är bara det senaste i raden av hans projekt.

Och blir projektet av även nästa år så vill jag nog vara där och göra något. Det verkar som deltagarna hade fantastiskt trevligt.

Best in show

Jag har klickat igenom de flesta av de projekt som såg dagens ljus och detta är de som jag framförallt fastnade för. Jag vill rekommendera alla som gillar webb-tjänster att kolla in listan på 24hourbusinesscamp.com för att själva bilda er en uppfattning. Jag har förmodligen missat några guldkorn och dessutom är listan färgad mycket av mina egna behov.

YouTV.se
Ibland är man sugen på att bara slökolla lite på YouTube utan att egentligen veta vad man är ute efter. Men ofta kan det vara svårt att hitta guldkornen och YouTube kan enligt mig ibland lida av att ha lite för mycket funktioner. Saker som spellistor/kanaler/favoriter osv är funktioner som förhållandevis få människor använder. YouTV vill åtgärda detta och ger dig ett strömlinjeformat gränsnitt där du snabbt kan komma åt kanaler och liknande. Lovande.

Börja blogga
Att en webbtjänst måste  innehålla videos, kartor, live-streaming, mobiltjänster och annat lull-lull för att bli en succé år 2009 är något många verkar tro. Jag gillar sidor som är enkla och funktionella och Börja Blogga verkar vara en sån. En mycket snygg och enkel allt-i-ett guide till att starta en blogg.

Kundo
I USA finns det en tjänst som heter getsatisfaction.com, om ni någonsin har sett en svart liten pryl som ofta ligger till vänster som det står Feedback på så är det Getsatisfaction som ligger bakom. Det hela går ut på att ha en webbtjänst som fungerar som en kundtjänst 2.0. Kunden kan ge feedback och få support på ett väldigt snyggt och bra sätt. Kundo ska försöka bli en svensk variant av denna tjänst. Man förstår att man inte kan bygga en sån här tjänst på 24h,  men det kan bli mycket bra om det utförs rätt.

Brandstalking
Denna tjänst är tänkt att scanna av nätet efter ”snack om ditt brand” och även att bevaka din rankning på Google. Exakt hur det kommer fungera är svårt att veta då jag ännu inte kunnat testa tjänsten. Det finns nog liknande tjänster men det är helt klart något jag själv skulle kunna tänka mig att använda om det görs på ett bra sätt.

Ticketz.se
Helt enkelt en sökmotor för biljetter. Det fiffiga med den är att den inte bara söker på Ticnet utan även på Blocket och Tradera. Detta kan bli mycket användbart i framtiden.

Runalong.se
Detta är ett mycket bra initiativ. Runalong.se vill försöka åtgärda ett problem som många kvinnor har som är helt sjukt att de ska behöva ha. Jag har flera tjejkompisar som bara springer vissa rutter eller inom vissa tider helt enkelt för att de är rädda att springa i skogen själva. Runalong.se ska vara ungefär som en samåknings-tjänst fast för löpning. Mycket bra.

Bubblare
Några andra projekt som verkar intressanta som är värda att nämnas men som kanske inte är helt klara och därför inte kan testas eller så är de tjänster som kan ha potential för framtiden.

 • Allakonserter.se – Deras vision verkar hur grym som helst. En mashup för att hitta konserter med GPS, SMS, kartor och hela faderullan.
 • Minajobb.se – En tjänst för att organisera sitt jobbsökande. Ser intressant ut men kan få hårt i konkurrensen från heltäckande tjänster som Evernote och liknande.
 • Codepond – En site för att samla script man kan använda inom programmering. Finns nog tusentals redan men det säger inte att man inte kan bygga en bättre tjänst. Det fanns sökmotorer innan Google kom.

Länk: Läs mer om 24hbc på deras blog

Andra bloggar om: 24hbc, 24h Business Camp, Web, Svenskt, Entrepenörer

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Det bästa från 24 Hour Business Camp”

 1. #1. Manou den 27 januari 2009, kl 00:01

  Onekligen intressanta tjänster som man gärna kan mig att delta i. Hur gick 24 hour business camp till? Var det som en stor brainstorming? Hur gör man för att delta?

 2. #2. BAH! den 01 februari 2009, kl 21:02

  Om du är trött på att folk kallar sig entreprenörer.. varför lista du då flera tjänster som ”bra” när de inte ens producerade något under 24hbc. Brandstalking, runalong, börjablogga och allakonserter är ju alla tjänster som inte blev klara på 24h.

  Skriv om de tjänsterna som faktiskt producerade en produkt och inte bara satt och marknadsförde sig själva under eventet istället …

 3. #3. Ola den 02 februari 2009, kl 08:02

  Ser inte riktigt kopplingen mellan att inte siterna inte blev klara och att folk kallar sig entrepenörer?

  I vilket fall så kan man inte producera en bra site som har lite mer än basic funktionalitet på 24h. Jag brydde mig ärigt talat inte alls om siterna byggdes under de 24h eventet höll på utan jag kollade på deras demos/utkast/idé och listade dem jag tyckte var roligast och intressantas. En ganska subjektiv sak.

Vilka bloggar länkar till “Det bästa från 24 Hour Business Camp”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin