Skyscanner: Bästa siten för billiga flygresor

Bra webbtjänster gör mig glad. Tyvärr är det för sällan man springer på dem. Folk i allmänhet använder glatt usla tjänster bara för att de inte känner till några alternativ och inte ger sig tid att leta efter bättre.

Att leta flygresor online har länge varit krångligt. Det finns mängder av söktjänster men de flesta är rätt dåliga. Skyscanner är site som tänkt till lite extra och vågat komma på nåt nytt Vad är det som skiljer Skyscanner mot andra sidor?

Ofta när jag ska ut och resa så har jag varken ett definitivt mål eller något exakt datum när jag vill resa. Ett bra exempel är när jag och min vän Rasmus för två år sedan ville “Ut i Europa någongång under sommaren”. Att göra en sådan sökning på en traditionell resesöktjänst är jobbigt. På Skyscanner kan du söka efter “Billiga flygresor ifrån Landvetter till någon stad i Europa under juli månad” och sidan presenterar de billigaste uppifrån och ner. Du kan förstås också söka mer precist men just funktionen att kunna söka på vilka datum som helst och från och till vilken destination som helst är smidig.

Skyscanner har också funktioner för att “Hitta en billig weekend resa till Spanien” osv som fördefinierade sökningar. Sidan översvämmas helt enkelt av funktioner där man känner att de som gjort siten har tänkt ”Hur vill jag ha en sån här tjänst”. De flesta andra som gör såna här siter verkar snarare har tänkt ”Alla andra sidor är dåliga, då kan jag nog slå mig in med en dålig site jag också bara jag SEO:ar lite”.

Den stora nackdelen med Skyscanner är att deras utbud på resor utanför Europa är dåligt. Detta är synd och vi får hoppas de kan inleda sommarbeten med fler partners osv. Må kvalité segra!

Känner du till nån mer bra tjänst för att söka flygresor? Tipsa!

Länk: Skyscanner

Andra bloggar om: Skyskanner, Billiga resor, Billiga flygresor, Flyg, Flyg söktjänster, Jämföra priser, Webbtjänster, Web 2.0

Mer hos Ohsohightech

6 kommentarer till “Skyscanner: Bästa siten för billiga flygresor”

 1. #1. August den 04 november 2008, kl 12:11

  Vilken grej! Hittade tur-och-returbiljetter till Schweiz för runt 500-lappen. Bokmärke på den sidan.

  Man för en väldig lust att inpulsresa någonstans bara :) Något tips på en bra sida med boende?

 2. #2. Ola den 04 november 2008, kl 12:11

  Nää .. boende är ett helvete det också. Där får man ge sig ut på den vilda webben och leta bland reklambesudlade skitsidor. Jag vet iallafall inget bra.

 3. #3. Jonas den 05 november 2008, kl 10:11

  Min erfarenhet är att skyscanner har väldigt mycket gamla priser som är inaktuella, så numera använder jag mest http://www.flygresor.se .

 4. #4. Ola den 05 november 2008, kl 13:11

  Är det så illa? Jag har inte haft de problemen iofs men jag har kanske bara sökt resor 4-5 ggr. Jag hittade den flygresor också och kanske måste man ändå använda en kombination av verktyg för att verkligen hitta rätt.

  Skyscanner är ju helt klart ett fall framåt för denna typen av sidor i vilket fall.

 5. #5. Ola den 05 november 2008, kl 19:11

  Lifehacker råkade ha lite artiklar på samma ämne i dagarna. De tipsar om siter som.

  http://hotelscombined.com/

  http://www.kayak.com/

  Läs här:

  http://lifehacker.com/5075138/more-travel-deal-web-sites-worth-checking-out

  http://lifehacker.com/5076169/hive-five-winner-for-best-travel-site-kayak

 6. #6. Fellan den 07 november 2008, kl 00:11

  Verkar ju hur bra som helst :)

Vilka bloggar länkar till “Skyscanner: Bästa siten för billiga flygresor”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin