Ny DN.se och lösenordsstöld på Prisjakt/MinHembio

dnDN.se har har fått en uppdaterad design under natten. Måste säga att jag är mycket imponerad. Bland annat hanterar den nya versionen bilder och video på ett bättre sätt, kanske inte låter ohsohightech men när man tänker efter så är det nästan alltid en irriterande popup när ett bildspel eller en film ska visas hos gammelmedia. På nya DN hanteras detta mycket snyggare, kolla t.ex artiklen om Pirate Bay rättegången,  den innehåller en stor bild och man kan bläddra mellan olika bilder. Detta i kombination med att DN har sveriges bästa bildredaktör gör att DN kommer befästa sin position som mest klickade genväg i min browser. Man skäms lite som Göteborgare när man jämför DN.se med GP.se, DN är 2009 medans GP har fastnat någonstans runt 2001. För att läsa mer om vad som är nytt på DN rekommenderar jag att läsa deras blogg.

Dagens andra nyhet är att prisjakt.se/minhembio.se har blivit hackade. Enligt ansvariga på sidan så har någon kommit över en databas med krypterade lösenord. Detta gör dock inte att allt är frid och fröjd. Att knäcka krypterade lösenord går ganska fort, speciellt om du har ett enkelt lösenord som kanske bara består av ett ord. Det viktiga är i alla fall att om du har samma lösenord på prisjakt/minhembio som på andra ställen, byt ut det omedelbart. Speciellt om du kan identifieras med användarnamn/mail. Måste ge en eloge till prisjakt för den snabba informationen och öppenheten kring detta.

När jag var inne på Prisjakt för att läsa om lösenordsstölden så sprang jag på en intressant nyhet som jag missat. Prisjakt visar numera information om Blocket annonser i en produktvy.

Länkar: Ny DN.se, Hackad Hembio

Andra bloggar om: DN, DN.se, Dagens Nyheter, Prisjakt, MinHembio, Lösenord, Hack

Mer hos Ohsohightech

12 kommentarer till “Ny DN.se och lösenordsstöld på Prisjakt/MinHembio”

 1. #1. frebro den 17 februari 2009, kl 09:02

  Den riktigt bra grejen med nya DN.se är ju alla dom sociala grejorna som fått sitta i framsätet! Högerspalten med sina listor över mest kommenterat och liknande, samt den snyggare kopplingen till bloggar och sånt bredvid artikeln är ju jättebra! Sen skadar det inte att typografin är riktigt bra. Me like!

 2. #2. Ola den 17 februari 2009, kl 09:02

  Japp, finns mycket nytt och trevligt. Kul att DN verkligen satsar i alla fall. Undra va de får pengar ifrån. Va det inte de som hade svårt med pengar länge.

 3. #3. Masthuggarn den 17 februari 2009, kl 09:02

  Hur kan er klocka gå snabbare än min. Nu är klockan 8:44.

 4. #4. Ola den 17 februari 2009, kl 09:02

  @dafeld på twitter postade detta.

  http://skitch.com/dafeld/br62t/cnn.com-international-breaking-world-business-sports-entertainment-and-video-news

  http://skitch.com/dafeld/br62w/dn.se-dn.se

  Lite väl likt kanske :)

 5. #5. Ola den 17 februari 2009, kl 09:02

  Masthuggarn: Vår klocka går lite fel ;)

 6. #6. Stefan den 17 februari 2009, kl 11:02

  Jag gillar att de gjort om länksystemet från det gamla ”/polopoly?=31413” som artiklarna hette tidigare! Jag saknar fortfarande möjligheten att customize mobil.dn.se sidan!

  Om prisjakt:
  Jag hoppas de implementerar Hoodboard i ens sökningar, skulle vara åhsåhäftigt!

  Länk
  http://ohsohightech.se/hoodboard-blocket-nara-dig/

 7. #7. frebro den 17 februari 2009, kl 12:02

  Ola: Jo, jag tänkte på det också. Designen är väldigt lik CNN’s. Det gör inget tycker jag iofs, bara den passar DN (och det gör den). Kan tänka mig att designgänget suttit och studerat detaljerna på nya CNN sedan den lanserades och sedan plockat dom bästa detaljerna när dom själva skissat. Inget fel i det.

 8. #8. Ola den 17 februari 2009, kl 12:02

  Nä, tycker oxå det är lugnt. Är ju ganska ”standard” webbdesign oxå. Inte så att det är nyskapande eller nåt unikt som CNN eller DN har.

  Är typ som att säga att SvD papperstidning allt är lik GP och DN papperstidning.

 9. #9. Dgtlx.com den 18 februari 2009, kl 02:02

  Min spontana reaktion var inte bra. Jag tyckte designen såg enkel och ganska ful ut. De tär lite 1000apor stuk över designen. Ren och enkel design ja, men knappast någonting som får en att häpna. Om man är ute efter en enkel och stilren design rekommenderar jag New York Times istället. Jag har inte hunnit testa funktionerna på nya dn.se ännu, men pilarna som bläddrar mellan bilderna tog en jäkla tid på sig att börja fungera. När det väl gick att klicka på pilarna så håller jag med om att det tillför en ny dimension med ett bildspel till texten. Så ska det se ut i ett reportage, inte bara en bild utan ett helt bildspel är vad vi vill ha! Tyvärr blir det tummen ner för designen. Om jag ska vara helt ärlig så visste jag först inte om sidan fungerade som den skulle i Firefox eller inte, så illa tyckte jag om den nya designen. Men, men smaken är ju olika.

 10. #10. Dgtlx.com den 18 februari 2009, kl 02:02

  Jag har iofs haft problem med webbläsaren lite till och från, att den varit seg, så det kanske inte är något fel på laddningen av sajten. Det kanske är mitt Fx som strular. Designen får tummen ner, där viker jag mig inte. ;)

 11. #11. Ola den 18 februari 2009, kl 12:02

  Jag hade massiva problem med nätet igår. Misstänker detta men vill ha mer information.

  http://tech.slashdot.org/article.pl?sid=09/02/16/2233207&from=rss

 12. #12. Dgtlx.com den 19 februari 2009, kl 07:02

  Ola,

  Jag vet inte. Jag har haft problem med nätet et tpar dagar, misstänker att jag har mixtrat lite väl mycket med inställningarna i Firefox, men intressant tips annars på Slashdot.

Vilka bloggar länkar till “Ny DN.se och lösenordsstöld på Prisjakt/MinHembio”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin