Lenovo kombinerar laptop med tablet

Förra veckan gick världens största mässa för hemelektronik av stapeln i Las Vegas. Mässan kallas för CES (Consumer Electronics Show) och är ett gigantiskt event. Det dyker förstås upp hundratals spännande prylar för oss som gillar teknik där men i år var det en produkt som gjorde mig lite extra nyfiken: Lenovo IdeaPad U1 Hybrid.

Lenovo som mest är kända för sina extremt tråkiga, funktionella, fula och kraftfulla business laptops Thinkpad har uppenbarligen tänkt att slänga sig rakt in på konsumentmarknaden med sina IdeaPads. Det som är intressant med Lenovos Hybrid är att det är både en tablet och en laptop i samma maskin. Den vanliga laptopen kör Windows 7 som vilken dator som helst. Tar du loss skärmen så har du en s.k tablet med touch som kör på ett Linux baserat operativsystem.

YouTube Preview Image

För er som följer med i tech industrin så är ”ryktet” att Apple ska släppa nån form av tablet inte direkt nåt rykte längre utan alla förväntar sig att Apple kommer presentera en produkt i slutet av januari. Just nu är industrin i det läget att säger Apple hoppa så hoppar industrin. Därför har årets CES svämmat över av tablets. Jag har länge varit skeptiskt till att folk kommer betala bortåt $1000 för en tablet som bara fungerar som just en tablet. Användningsområdena är helt klart begränsade. Men om Apples planer liknar de som Lenovo har skapat så tycker jag det helt plötsligt verkar intressant igen. Man har en vanlig MacBook och tar man loss skärmen har man en stor iPod med allt vad det innebär. Den som lever får se.

Länk: Engadget, CNET

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Lenovo kombinerar laptop med tablet”

  1. #1. d-boy den 28 januari 2010, kl 14:01

    Lenovo IdeaPad U1 Hybrid är så cool, men lite väl dyrt!

Vilka bloggar länkar till “Lenovo kombinerar laptop med tablet”?

  1. Alternativ till iPad | Ohsohightech.se

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin