Avbeställ telefonkatalogen – Spara ett träd

telekatalog_250Billy McCormac twittrade idag om det onödiga i att få en papperstelefonkatalog. Detta fick mig att komma ihåg ett mail jag fick för något år sedan om att man faktiskt kan avbeställa telefonkatalogen. Jag skulle misstänka att de flesta som läser Ohsohightech inte har användt en ”fysisk” telefonkatalog på massor av år. Jag har det iallafall inte.

Så jag vill uppmana alla läsare att genast gå till Eniro.se och avbeställa sin telefonkatalog, jag har ingen aning om hur mycket trä som går åt för att göra en telefonkatalog men några grenar borde man man väl spara.

Länk: Avbeställa telefonkatalog

Mer hos Ohsohightech

8 kommentarer till “Avbeställ telefonkatalogen – Spara ett träd”

 1. #1. Marcus den 18 januari 2009, kl 19:01

  Tyvärr så gäller det visst bara Villor men ja hoppas de tar väl hand om de kataloger som inte tas från högen från trapphuset till lägenheten. Tack för tipset.

 2. #2. Ola den 18 januari 2009, kl 20:01

  Ahh, det hade jag missat. Jag tror dom hade annorlunda system innan. Aja .. borde finnas mer sånt här . Typ bankpapper och liknande, varför får man sånt. Papper är jävligt 1900 ..

 3. #3. Marcus den 18 januari 2009, kl 20:01

  Årsbesked o liknande från banken kan man välja att få via internetbanken vad jag vet. Iaf om man har Swedbank.

 4. #4. Stefan den 18 januari 2009, kl 23:01

  Om jag inte minns fel så var det en debatt om det här för nåt år sedan och jag skrev upp mig på någon sorts protestlista mot telefonkatalogen. Iniativet kom från Norge där man nu kunnat avbeställa sin katalog även fast man bor i lägenhet.

  I nedskärningarnas/lågkonjunkturens tid vore det väl ett bra sätt för Eniro/Telia att spara pengar genom att endast skicka ut telefonkatalogen till de som aktivt väljer det ?

 5. #5. Nicklas den 19 januari 2009, kl 01:01

  @Stefan

  De har en del annonser i de där och om folk väljer att ha dem så får de betalt för dem, tror dock ärligt talat att det inte drar in så mycket pengar för dem. De lade ju ner Gula Tidningen så kanske även telefonkatalogen går mot samma öde.

  En telefonkatalog har ju sina för- och nackdelar jämtemot internet. Men internets fördelar börjar väga så tungt att det inte längre finns någon anledning att komplettera med telefonkatalogen.

 6. #6. Eivan den 19 januari 2009, kl 11:01

  Jag avbeställde katalogen förra året, men i år fick jag den igen så antagligen måste man fylla i en avbeställning varje år.

 7. #7. Stefan den 07 februari 2009, kl 18:02

  Enligt DN’s omröstning vill 88% inte ha telefonkatalogen. Men Eniro (som har svårt att hävda sig och få samma lönsamhet på webben) drar in en massa kulor av småföretagare och andra som betalar för att finnas med… Då gäller det att hålla upplagan uppe för att motivera annonspriserna! Det hela är ganska mycket av en tom ballong som luften nu börjat sippra ur…
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=880852

Vilka bloggar länkar till “Avbeställ telefonkatalogen – Spara ett träd”?

 1. Månhus » Länksprutning - 19 January 2009

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin