Alternativ till Rapidshare

Som många av er vet så driver jag och Markus även sidan whoa.nu. Jag är den första att erkänna att whoa inte är den modernaste sidan i världen men den fungerar och folk gillar den. Vi har dock ingen bra funktion för att dela med sig av filer på sidan. Många har dock detta behov när dom lägger upp sina alster till allmän beskådan och då använder många tjänsten Rapidshare. Rapidshare har sina nackdelar, det är ganska seg nedladdning, det är mycket reklam, det är ibland ganska oetisk reklam och den största nackdelen är att man måste vänta typ 70 sek på att få göra sin nedladdning.

MediaFire

MediaFire fungerar ungefär likadant som Rapidshare. Du laddar upp din fil eller dina filer och får en länk som du kan dela med dig av till allmänheten. Men den stora skillnaden mot Rapidshare är att när skickar sin länk till någon så slipper den personen vänta på att få ladda ner filen, nedladdningen var uppe i cirka 1mb/sekund (Alltså 10mbits) när jag testade. Det var dock rätt mycket reklam på sidan, men det får man kanske acceptera.

 • Gränsittet inte mycket trevligare än Rapidshare
 • Begränsning på 100 mb
 • Snabbare nedladdning
 • Ingen väntetid för nedladdning
 • Ingen registrering krävs

Länk: MediaFire

Drop.io

För just den typ av uppgift som Rapidshare används mycket till, att ladda upp en fil, få en länk, skicka länken till en kompis eller på ett forum så spöar Drop.io det mesta. Gränssnittet är snyggt som attan, uppladdningen sköts av ett snyggt flash gränssnitt med progressbars och dylikt och uppladdningen går fort. Tyvärr finns begränsningen på 100mb men i det flesta fall räcker ju det ganska långt. Nedladdningen pendlade lite men låg för det mesta runt 700 kb/sec.

 • Snyggt
 • Web 2.0:igt
 • Ingen registrering krävs
 • Snabb nedladdning
 • Sa jag att det var snyggt?

Länk: Drop.io

Fler alternativ?

Det finns mängder av såna här tjänster på nätet och att just Rapidshare har blivit någonslags standard beror kanske på att de var först, jag vet inte. Jag skulle i alla fall rekommendera alla som använder Rapidshare mer eller mindre att slänga ett öga på framförallt Drop.io. Personligen drar jag mig alltid från att klicka på länkar som går till Rapidshare, så om jag får en Drop.io länk nästa gång jag ska ladda ner något så blir jag glad.

Har ni någon favorit i kategorin ”Snabbt ladda upp en fil utan registrering och snabbt få en länk att ge till allmänheten”?

Andra bloggar om: Rapidshare, Dela filer, Skicka filer, Drop.io, Skydrive, MediaFire, Webtjänster

Mer hos Ohsohightech

8 kommentarer till “Alternativ till Rapidshare”

 1. #1. Danne den 25 november 2008, kl 13:11

  http://www.skickafilen.se är den absolut bästa och snabbaste och enklaste =)

 2. #2. Ola den 25 november 2008, kl 13:11

  Hamnar den i samma kategori då? Kan du t.ex lägga upp en fil på skickafilen.se och droppa den i ett forum och låta hundratals personer ladda ner den?

  Har för mig den bara är mellan två personer?

 3. #3. Stefan den 25 november 2008, kl 15:11

  Jag använder mig nästan alltid av filedropper.com
  Hur många som helst kan ladda ner filen och där finns ingen tidsbegränsning. Jag är osäker på om man kan ta bort sina egna filer, men eftersom där finns möjlighet att registrera sig så bör det alternativet finnas.

 4. #4. Ola den 25 november 2008, kl 15:11

  Oj, 5 gb limit på filen också. Maffigt. Filedropper åker definitivt ner i verktygslådan :)

 5. #5. Manou den 25 november 2008, kl 23:11

  Vill man slippa Rapidshare gränssnitt kan man söka via sökmotorer för Rapidshare filer som jag skrev om: http://www.din-it-kunskap.com/2008/08/18/sokmotorer-att-anvanda-for-att-soka-pa-rapidshare-filer/
  Urvalet är stort. Bra eftersom de möjliggör sökning vilken man inte kan göra i Rapidshare. Men oftast slipper man väntetid innan nedladdningen.

  Intressanta alternativa tjänster du tipsar om, synd bara med 100mb begränsningen.

 6. #6. Ola den 25 november 2008, kl 23:11

  Manou: Filedropper som Stefan tipsar om kan man skicka 5gb filer med. Testade med en 200mb till en polare innan. Funkade utmärkt tror jag.

  Nice att kunna söka!

 7. #7. Rami den 27 november 2008, kl 16:11

  Här e en annan flashig sida med 5 gig limit

  http://www.filedropper.com/

 8. #8. Niklas den 29 november 2008, kl 15:11

  Tack Rami, men du verkar inte vara läskunnig =)

  Vad ligger megaupload.com finns ju alltid. Sen har Streamfile.com lanserats i år. Streamfile har 2gb gräns och tänkt som ett verktyg att skicka filer _snabbt_. Nackdelen för vissa är att filerna bara lagras 24 timmar. Fördelen är dock att det är möjligt att använda AES 256-bit SSL kryptering.

Vilka bloggar länkar till “Alternativ till Rapidshare”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin