Windows 7 releasedatum, hårdvarukrav och codecs

Windows 7 är hett just nu. Det har börjat dyka upp spekulationer och mer eller mindre bekräftade rykten om när Windows 7 ska dyka upp på marknaden. Enligt denna artikel på CNET så kan man i alla fall genom att läsa lite mellan raderna räkna ut att Microsoft siktar på att släppa Windows 7 om ungefär exakt ett år. Alltså lagom så att datorer som säljs i julhandeln kommer att innehålla Windows 7. Låter ganska rimligt.

The slides and Howe’s presentation appeared to confirm what has been widely speculated–but something Microsoft has not outright said–namely that Windows 7 is aimed to ship around mid-year, in time to be on machines that ship for the 2009 holiday buying season. After the session, Howe essentially confirmed that Microsoft is aiming Windows 7 for the holidays.

Microsoft är dock noga med att påpeka att detta inte är något officiellt datum och att dom tillsvidare har en ”when its done” policy. Detta för att inte få en massa skit om förseningar skulle dyka upp.

Länk: CNET,

Bättre stöd för flashdiskar

Under veckan har det även dykt upp en del andra intressanta detaljer om Windows 7. Under konferensen WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) så har det pratats mer om hårdvarukrav och liknande. Som tidigare nämnt så kommer ju Windows 7 alltså att vara betydligt resurssnålare än Vista. som är på plats under WinHEC så ska man kunna köra Windows 7 på netbooks med bara 16 gb flashdiskar (SSD). Själva operativet ska rymmas på 8gb och då har man 8gb över till annat.

Länk:

Inbyggt stöd för MKV och DivX

Tommy skriver att Windows 7 kommer ha , och förhoppningsvis så kommer världen engång för alla skonas ifrån det beryktade codec träsket. Trots att datorer förmodligen är den pryl som jag spenderat mest tid tillsammans med i hela mitt (förutom sängen kanske) så har jag fortfarande inte riktigt fått ordning på hur codecs fungerar. Förhoppningsvis behöver jag aldrig lära mig. Ett snabb tips är att kolla upp FFDShow.

Länk: ,

Andra bloggar om: Windows 7, WinHEC, MKV, DivX, Windows 7 Releasedatum, SSD, Flashdiskar, Netbooks, Codecs

Mer hos Ohsohightech

3 kommentarer till “Windows 7 releasedatum, hårdvarukrav och codecs”

 1. #1. Bakeman den 08 november 2008, kl 19:11

  Varför ska man behöva bry sg om codecs och format som ffdshow inte stödjer när VLC finns?

  ffdshow är bland det dummaste jag hört!

 2. #2. Ola den 08 november 2008, kl 19:11

  Om man nu av någon anledning inte vill använda VLC (typ om man kör nåt mediacenter eller dylikt) så är väl ändå FFDShow nåt av de bästa .. bästa jag testat iallafall. Har du något bättre tips?

 3. #3. horan den 09 november 2008, kl 23:11

  mplayer körs väl i dom flesta htpc lösningar?

Vilka bloggar länkar till “Windows 7 releasedatum, hårdvarukrav och codecs”?

 1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin