Top 5 Vista sidebar/sidpanelen gadgets

Vista har en inbyggd ”Sidpanel” där man kan lägga in diverse gadgets. Jag kan väl villigt erkänna att Google Desktop har en bättre Sidebar än vistas inbyggda. Å andra sidan så tar den upp lite mer resurser och kräver en installation. På kontoret är det inte säkert att man får installera vilka program man vill och då finns det trots allt en hel del bra prylar till Vistas inbyggda. Detta är de 5 gadgets jag använder mest. Ska nämna oxå att ”Väder” och ”Notes” används flitigt av de gadgets som är inbyggda.

5. Visa veckonummer

sidebar2008-01-29.jpgKan det bli enklare? Knappast. Iallafall så är denna gadgets enda uppgift här i livet att visa dig vilken vecka det är just nu. Efter att ha jobbat på kontor i snart 10 år så vet jag av erfarenhet att behovet av den här applikationen är gigantiskt. Varje gång nån skriver en tidrapport eller dylikt så hör man orden sväva över kontoret ”Öhh, vilken vecka är det?”.

4. Lexin Svensk-Engelskt Lexikon

Namnet säger det mest. Enkel och snabb access till Lexins ordbok på nätet. Ingen gadget som räddar världen direkt men den är bra att ha.

3. Office 2007 Recent documents

Det som jag framförallt gillar med den är att den känner av både dokument som jag öppnar på hårddisken och de jag öppnar från t.ex en Sharepoint site. Vilket inte ”Senaste dokument” listan i startmenyn gör. Finns dock lite små irritations moment i den. Den går inte att ändra höjd eller hur många dokument man vill att den ska visa osv. Men den går lätt att ”expandera ut” och den
vyn är riktigt bra.

2. Outlook 2007 task gadget

Ännu en kontors gadget som är bra att ha. Det finns ett antal olika Outlook gadgets. Den jag fastna för är ”Outlook Tasks”. Den visar de uppgifter du har liggande i Outlook för tillfället och du kan även lägga till en ny uppgift direkt via sidpanalen. Detta tycker jag är en oerhört stor fördel. Denna gadget är skapad av Microsoft själva och det borgar väl för en viss kvalite oxå.

Kör du Outlook så kolla oxå Outlook Upcoming Appointments.

1. SR WebRadio

Ah, public service. Om det är nåt som SR spöar alla kommersiella mediaföretag på så är det internet. Deras gadget är helt fantastiskt bra. Du är ”ett-klick” från webbradion hela tiden. Med två klick kan du byta bland alla SRs webbkanaler. Helt enkelt världsklass.

Mer hos Ohsohightech

2 kommentarer till “Top 5 Vista sidebar/sidpanelen gadgets”

  1. #1. Ida Kasslid den 18 januari 2010, kl 23:01

    Vistas veckonummer i sidpanelen visar fel vecka. I Sverige denna dag, 18 januari, är det vecka 3 , och inte vecka 4.

  2. #2. Erik den 19 januari 2010, kl 11:01

    18:e januari är vecka 3. 2009 innehöll 53 veckor.

Vilka bloggar länkar till “Top 5 Vista sidebar/sidpanelen gadgets”?

  1. Ingen just nu :/

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin