Skicka stora filer med svenska Sprend

sprendJag minns inte när jag första gången såg siten Skickafilen.se (som numera heter Sprend) men det är en tjänst som vi webbnördar av någon anledning inte pratar om. Förmodligen är det för att tjänsten är otroligt basic, ganska ful och dess enda funktion är att skicka filer på nätet. Här finns inget lull-lull som kan förvirra användare. Och det är just det som gör Sprend bra. Och med en övre gräns på hela 2 Gb gör att den sticker ut ur mängden.

Dessutom är Sprend en sån där tjänst som du kan ge till vem som helst och vet dom hur en mus fungerar så kan dom skicka en fil till dig. Skulle jag be min farfar gå in på Dropbox eller någon annan tjänst som kan göra samma sak så är allting inte lika självklart.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om Sprend. Förmodligen känner de flesta av er som läser Ohsohightech till tjänsten men om man kan upplysa någon om tjänsten eller kanske påminna någon om den så tycker jag det lätt är värt ett inlägg. Jag tycker helt enklet tjänsten behöver lite mer shine.

Länk: Sprend

Mer hos Ohsohightech

10 kommentarer till “Skicka stora filer med svenska Sprend”

 1. #1. Dee den 29 maj 2009, kl 19:05

  Tycker att det tar väldigt lång tid att ladda upp filer på sprend, på vissa andra uppladdningssidor kan man åtminstone se hur lång tid det är kvar tills uppladdningen är klar.

 2. #2. Stefan den 31 maj 2009, kl 23:05

  Jag har länge använt Sprend för att skicka filer men gick över till Filecentral.se för ett tag sedan. Det är inte bara det att jag tycker hastigheten är bättre där utan även att man skapar ett inloggningskonto där man sedan kan gå in och få historik över alla filer man skickat, och även se om de laddats ner vilket är mycket smidigt om man skickar mycket filer.

  @Dee Det är lite underligt på Sprend, men om man klickar på ”Sprenda filen”-knappen ytterligare en gång efter man börjat ladda upp filen så får man information hur uppladdningen går.

 3. #3. Bakeman den 01 juni 2009, kl 09:06

  ^Tycker den stora fördelen med Sprend är att man slipper allt vad inlogg heter. Bara bläddra och ladda upp, renodlat och bra. Hur eller om de tjänar ett endaste öre vet jag dock ej, välgörenhet?

  Hur som helst, skulle jag behöva logga in så skulle de troligen behöva höja hastigheten betydligt för att jag skulle fortsätta använda tjänsten.

 4. #4. Jonas den 11 juni 2009, kl 00:06

  Hahah, den var verkligen ful. Jag har aldrig hört talas om den här tjänsten faktiskt. Precis som ni skriver så är den ju klockrent enkel att använda. Tummen upp!

 5. #5. Arne Evertsson den 28 augusti 2009, kl 16:08

  Kul att ni gillar Sprend. Vad gäller utseendet har jag märkt att det är fler som tycker den är ful än tvärtom. Åtminstone dom som har en åsikt i ämnet. Själv tycker jag den ser helt okej ut vilket inte är så konstigt med tanke på att jag själv designat den. Google är ju populär trots att sajten är fulare än till och med Sprend (?).

  Om ni fortfarande tycker att tjänsten är seg får ni gärna rapportera detta.

  Vi tjänar för närvarande inte många kronor på Google Adwords. Vi kommer sannolikt att satsa på s.k. Freemium i framtiden.

 6. #6. Ola den 02 september 2009, kl 09:09

  Ja, designen fyller ju helt klart sin funktion men jag tror du skulle kunna få ännu mer internationell uppmärksamhet om den var lite flashigare i stil med typ drop.io (fast kanske lite mindre lull-lull).

  Freemium låter bra. Som jag skrev i artikeln märker man att tjänsten fått bra fäste hos ”vanligt folk”.

 7. #7. Wolfen den 19 februari 2010, kl 13:02

  Tycker funktionen med dess enkelhet är helt suvve. Vem som helst fattar hur man skickar och tar emot en fil… :-)

 8. #8. Anna den 02 juni 2010, kl 21:06

  Filerna timar ju ut HELA tiden på Sprend. Suger.

 9. #9. Arne Evertsson den 15 november 2011, kl 11:11

  Sedan ett par veckor körs Sprend på ny server och snabbare och stabilare lina. Jag har slagit ihop mina påsar med Stefan Norlin och hans tjänst FileCentral, och vi har fått mycket vind i seglen. Gratistjänsten förblir och därtill tillkommer en betaltjänst.

Vilka bloggar länkar till “Skicka stora filer med svenska Sprend”?

 1. Att skicka stora filer… | Skottet

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin