Grooveshark intressant alternativ till Spotify

Det dyker upp många nya musiktjänster på nätet just nu. Vår Svenska Spotify är förstås en av dem men det finns fler. Det jag tycker det surrats mest om på nätet de senaste veckorna är Grooveshark. Tjänsten är helt flash/webb-baserad men den brister inte på funktioner på grund av det. Jag skulle nästan säga att det spöar Spotify på det mesta.

grooveshark_-_overview

Grooveshark har till skillnad mot Spotify en vettig funktion för att hitta populär musik och de har även sociala funktioner där du har möjlighet att lägga till vänner och enkelt browsa deras spellistor och liknande. Och de är precis dessa funktioner som jag saknar mest i Spotify. En annan sak där Spotify borde vara överlägset är tillgången till Svensk musik men jag gjorde några test sökningar på Håkan Hellström,  Säkert, Krunegård och lite annat och de mesta verkar finnas där. Grooveshark har också en kul funktion som kallas för Twisten.fm där de integrerar Grooveshark med Twitter.

[smartads]

Det bästa är förmodligen att själv gå till Grooveshark och titta på funktionerna. Spotify har såklart ett försprång i Sverige men om de inte snart ordnar lite community funktioner så får de nog börja akta sig. Jag lyckades förövrigt inte hitta någon information om hur Grooveshark fungerar rent legalt. Man kan som användare själv ladda upp musik på tjänsten och det tyder en del på att de inte riktigt har kontrakt med skivbolag och dylikt som Spotify har.

Länk: Grooveshark

Mer hos Ohsohightech

12 kommentarer till “Grooveshark intressant alternativ till Spotify”

 1. #1. Stefan den 19 februari 2009, kl 10:02

  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20071008142827AAHjoIW

  Ibland lagligt, ibland inte :)

 2. #2. Ola den 19 februari 2009, kl 10:02

  Något i stil med Pirate Bay då helt enkelt ;)

 3. #3. Bakeman den 19 februari 2009, kl 13:02

  Fint med lite konkurrens till Spotify. Just att det är webbaserat tyder på att det kommer bli enklare att få fungerande på andra enheter, såsom mobiler osv. Kanske till och med mediaspelaren där hemma?!

  Men det krävs ju att de sluter kontrakt med skivbolagen, frågan är om de har sådan budget?!

 4. #4. Jonatan den 20 februari 2009, kl 10:02

  Spotify är död. Dessutom kan vi väl lägga ner snacket om att spotify skulle betala till skivbolagen, det stämmer inte. Den största mängden musik (som nu undan för undan plcokas bort) är nedladdad musik som kommer ifrån de anställdas hårddiskar. Mängder av artister och bolag står utan betalning.

  Dessutom genererar spotify, i de fall där betalningar faktiskt skett, i princip inga pengar till artisten, men ett par korvören till bolagen. Så för Själva artisten är det förmodligen oväsentligt om du lyssnar på piratebay, spotify eller grooveshark.

 5. #5. Mabande den 20 februari 2009, kl 12:02

  Vet inte om jag skulle gå så långt som att säga att spotify är dött, men det har nog inte så goda framtidsutsikter om de inte ens kan fixa så stora namn som Pink Floyd. Visst att de slutit avtal med Naxos nu, men det känsn inte som att det är där de stora lyssnarskarorna = pengarna finns ;)
  Skulle f.ö. vara klart underhållande om nån av de piratade upphovsrättsinnehavarna tog och anmälde Spotify bara för att de är så beskäftiga :)

  Om det som står på yahoo answers om Grooveshark stämmer så är det f.ö. en markant svårare sits än bara spridande av piratkopierat material man gör sig skyldig till, utan det kan ju även bli profiterande (och det ”garanterar” ju tämligen saftiga böter / skadestånd i en eventuell rättsprocess)… Ska kolla deras användaravtal senare tror jag :)

 6. #6. Mabande den 20 februari 2009, kl 17:02

  Hmm… skummade igenom användaravtalet och det såg inte så farligt ut egentligen (men å andra sidan så kan jag inte tala lawyer flytande).
  Efter testning så undrar jag dock vilka krav de egentligen ställer på lyssnarnas uppkoppling… Fick varningsmeddelande om att jag hade för dålig uppkoppling för att kunna streama. Bredbandskollen jag gjorde säger 6,96Mbit/s, så man kan ju undra hur det funkar för alla jänkare som sitter med sina 256kbit :)

 7. #7. 1 apa den 28 februari 2009, kl 15:02

  Dock tycker jag att Grooveshark har en ganska opraktiskt design. Den känns onödigt komplicerad med lite för mycket knappar. Det är ju där som Spotify har ett sånt sjukt försprång när det kommer till möjliga konkurrenter. Det kan inte bli enklare att navigera tycker jag. Men det är bara en tidsfråga innan någon lyckas hitta en design som också funkar. Men tills dess så föredrar jag helt klar Spotify.

 8. #8. Totten den 16 april 2010, kl 07:04

  Gillar ni soundtracks/musical scores och Grooveshark så lade Soundtrack.nu nyligen till just en Grooveshark-koppling.

  Vill man t.ex lyssna på Sherlock Holmes soundtracket klickar man helt enket på Grooveshark-loggan:
  http://soundtrack.nu/album/363037281/hans-zimmer–sherlock-holmes-original-motion-picture-soundtrack

  (Samma gäller för övrigt med Spotify)

  API ftw!

Vilka bloggar länkar till “Grooveshark intressant alternativ till Spotify”?

 1. Grooveshark slår Spotify på fingrarna? | Coactive media
 2. » Grooveshark grymt alternativ till Spotify
 3. Grooveshark – Bättre än spotify och helt utan invites-krav. @ Gratisprogram – Hundratals tips!
 4. Kan den inte heta något smart? » Blog Archive » Konkurrent till Spotify?

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin