Kör en webapplikation som ett dedikerat program

ohsohightech-fluid_fb.jpg

Här kommer ett tips till alla som använder webapplikationer som t ex Google Docs, Facebook, Gmail eller liknande flitigt. Med Mac-programmet Fluid kan man generera nya program som kör en utvald websida i ett dedikerat webbläsarfönster med alla adressfält, navigationsknappar och liknande bortskalat. Man får ett program med valfritt namn och ikon som man kan starta helt separat från sin webbläsare, vilket till exempel gör att man slipper förlora data om en av de många tabbar man ofta har öppna skulle krascha hela webbläsaren.

ohsohightech-docfluid.pngNär man startar ett Fluid-genererat program så placeras det precis som alla andra program i dockan och för exempelvis Gmail känner Fluid av om man har olästa mail och visar då antalet i en ruta över ikonen. I Google Reader visas antalet olästa poster från de rss-feeds man prenumererar på osv. Websidorna renderas med hjälp av WebKit – precis som Mac OSX inbyggda webbläsare Safari. Programmet befinner sig i beta-stadiet men har fungerat mycket bra för mig. Du kan ladda ner det på fluidapp.com

Fluid fungerar endast i Mac men för PC-användare finns ett snarlikt program vid namn Prism, signerat självaste Mozilla Labs.

Mer hos Ohsohightech

Comments are closed.


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin