Bing Maps lanserar nya riktigt coola funktioner

Det är lätt att underskatta Microsofts webbsatsningar efter att man blivit plågad med MSN och liknande i flera år. Det börjar dock hända saker borta i Seattle. Igår avslutades Microsofts konferens MIX10 i Las Vegas. På keynoten där så visade de upp lite nya funktioner i Bing Maps och det var ett gäng rejält coola saker man fick se.

Det ska tilläggas att Bing Maps är byggt i Silverlight som är Microsofts motsvarighet till Flash. Det hade förstås varit än mer imponerande om det var byggt i HTML 5, men det kan mycket väl vara på gång. Efter att ha sett presentationen av framförallt Internet Explorer 9 så förstår man att Microsoft satsar mycket på HTML 5 just nu.

Vad är det speciella med Bing Maps jämfört med Google Maps då?

Det första man reagerar på är att allting går mycket mjukare. När man zoomar in och ut mellan kartläget och streetview så får man en riktigt skön kameraåkning från kartan och ned på gatan. Själva gatvyn är mycket snyggare i ”ihopklistrad” också och när man går runt i gatuvyn så flyger kameran fram och känslan blir mer som lång slutartid på en kamera än att det bara laddas in nya bilder som det gör på Google Maps.

En annan riktigt kul funktion är integrationen av Photosynth som vi tidigare skrivit om. Photosynth är en teknik där man genom att använda väldigt många bilder tagna vid samma plats kan bygga ihop en 3D-känsla och panorera bland massa bilder. Det som gör det snäppet coolare är att Bing automatiskt tar bilder ifrån Flickr som är satta som Creative Commons och då såklart har GPS-information lagrade i sig. Jag har satt ihop en liten demonstrationsvideo nedan om du inte känner för att testa själv.

Och sist men inte minst. Funktionen ”Birds Eye” är ännu en funktion som Bing har men som Google saknar. Med Birds Eye vyn så får du en vy snett uppifrån som faktiskt känns ganska exakt som att spela Sim City.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Länk: Bing Maps

Mer hos Ohsohightech

Comments are closed.


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin